© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Buvęs Lietuvos TSR Valstybės saugumo ministerijos (MGB) agentas-smogikas Markelis Bulatovas, kuriam šiuo metu 86 metai, siunčiamas už grotų.

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad M.Bulatovas įkalinimo įstaigoje turės praleisti penkerius metus, pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Į pataisos namus M.Bulatovas turėtų būti uždarytas artimiausiu metu.

Apeliacinės instancijos teismo nuosprendį pensininkas dar galės skųsti Lietuvos Aukščiausiajam Teismui bei prašyti laikinai stabdyti bausmės vykdymą.

Pasak teismo, M.Bulatovo atlikti veiksmai prieš Lietuvos partizanus, jų fiziškas sunaikinimas, vertinamas kaip siekis sunaikinti reikšmingą lietuvių tautos dalį, kurios sunaikinimas turėjo įtakos visos lietuvių tautos, kaip nacionalinės grupės, išlikimui, o tai tiek pagal visuotinas teisės normas, tiek pagal nacionalinę teisę yra pripažįstama genocidu.

Teismas pabrėžė, kad kol kas nėra pagrindo teisiamąjį atleisti nuo bausmės dėl ligos.

Buvęs MGB agentas-smogikas M.Bulatovas buvo nuteistas dėl devynių lietuvių nužudymo pokario metais Ignalinos ir Švenčionių rajonuose. Bylos duomenimis, jis dalyvavo naikinant Lietuvos gyventojus, nes jie priešinosi sovietų okupacinei valdžiai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: