© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pernai policijos įstaigų imuniteto padaliniai pradėjo 97 ikiteisminius tyrimus dėl policininkų galimai padarytų nusikaltimų.

Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 2014 metais pranešimai apie įtarimus įteikti 122 policijos darbuotojams, iš jų 103 policijos darbuotojams įtarimus įteikė imuniteto padaliniai.

Dėl kyšininkavimo pranešimai apie įtarimus įteikti 44 policijos darbuotojams, skelbiama Lietuvos policijos 2014 metų veiklos ataskaitoje.

2014-siais policijos darbuotojams buvo paskirtos 254 tarnybinės (drausminės) nuobaudos: pastaba skirta – 143, papeikimas – 69, griežtas papeikimas – 34 pareigūnams.

Keturi buvo perkelti į viena pakopa žemesnes pareigas, dar keturi atleisti iš tarnybos.

Už pareigūno vardo pažeminimą 2014 metais iš vidaus tarnybos atleisti 42 policininkai. Iš jų 15 – už korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas. 10 darbo neteko už tai, kad būdami neblaivūs sukėlė avarijas, dar 8 – už vairavimą esant neblaiviam.

4 atleisti už ne korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, 3 – už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Vienas policininkas neteko darbo už vairavimą, neturint teisės vairuoti transporto priemones, taip pat vienas už nedidelį chuliganizmą ir pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: