(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Netrukus prasidės Domeikavos gimnazijos stadiono rekonstrukcija, jį įrengus per pamokas sportuos moksleiviai, o kitu laiku žais ir treniruosis ,,Inkaro“ futbolo klubo komandos. Stadionu naudosis ir Domeikavos bendruomenė.

Taip numatyta balandžio 20 dieną Kauno rajono savivaldybės mero Valerijaus Makūno ir viešosios įstaigos „Inkaro futbolo klubas“ direktoriaus Artūro Ruževskio pasirašytoje bendradarbiavimo sutartyje.

Sutartimi Savivaldybė ir klubas įsipareigojo drauge populiarinti sportą, įtraukiant, sudominant pasaulyje garsiu žaidimu kuo daugiau jaunimo, rengiant prevencinius projektus, organizuojant gyventojų poilsį. Tam tikslui Domeikavos gimnazijoje bus įrengtas stadionas ir automobilių stovėjimo aikštelė, renovuoti persirengimo kambariai gimnazijoje, sutvarkytas vandens telkinys bei atlikti kiti sutartyje numatyti darbai.

Pasak Futbolo klubo „Inkaras“ direktoriaus A.Ruževskio, sutartyje numatytus darbus klubas atliks savo lėšomis, investuos 600 tūkst. litų. Planuojama aikštę dengti modernia dirbtine danga, todėl futbolą bus galima žaisti visus metus nepaisant oro sąlygų, įrengti kokybišką apšvietimą, pastatyti nedidelę tribūną.

„Esu įsitikinęs, kad ir sunkmečiu reikia galvoti ne tik apie nūdienos problemas, bet ir apie ateitį. Garliavoje jau prasidėjo Sporto ir sveikatingumo komplekso statybos ir po dviejų metų tikimės atverti jo duris Kauno rajono žmonėms. Jame galėtų vykti ir mažojo futbolo varžybos. Džiaugiuosi, kad futbolo klubas „Inkaras“ plėtrai pasirinko Kauno rajoną ir ketina čia investuoti. Įrengtas aikštynas Domeikavoje tarnaus visos seniūnijos gyventojams, prisidės organizuojant prevencines jaunimo užimtumo priemones“, – palaikė futbolo klubo iniciatyvą Kauno rajono savavaldybės meras V. Makūnas.

Kauno rajono savivaldybė svarsto galimybę prisidėti prie perspektyvių klubo planų ir ieškoti finansinių resursų, leisiančių visiškai sutvarkyti stadioną – nutiesti bėgimo takus, pritaikyti stadioną ir kitoms sporto šakoms.

Vilma Kasperavičienė
Kauno rajono savivaldybės mero patarėja

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: