(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Visą parą siautėjusi pūga bandė ne tik vairuotojų, bet ir nekilnojamojo turto savininkų kantrybę bei pasiruošimą tikrai žiemai. Vien per vakar dieną „Lietuvos draudimo” Skambučių centras sulaukė beveik 900 klientų skambučių, iš kurių buvo užregistruota kiek daugiau nei 500 žalų. Bendrovė planuoja klientams kompensuoti beveik 1,3 mln. litų nuostolių.

„Nevalyti, slidūs keliai, dėl gausiai iškritusio sniego neišvažiuojami kiemai, nepasirinktas saugus greitis – tai buvo pagrindinės vakarykštės dienos eismo įvykių priežastys. Visiems 410 nukentėjusiems vairuotojams bus išmokėta virš milijono litų, vidutiniškai po 2500 Lt kiekvienam”, – pasakojo „Lietuvos draudimo” Kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Likusios 100 vakar užregistruotos žalos buvo susijusios su gyventojų turtu. „Jau pradėjome registruoti pranešimus dėl įlūžusių namų stogų, kurie neatlaikė sniego slėgio”, – tęsė G. Matiukas. Dėl turto žalų bendrovė rezervavo apie 300 tūkst. Lt.

Sinoptikai ir toliau nežada atokvėpio – snigs ir pustys visą savaitę, o savaitės pabaigoje nuostoliai gali siekti net 7 milijonus litų.

Draudimo bendrovės „PZU Lietuva” duomenimis, dėl užsitęsusių žiemiškų orų ir gausaus sniego į eismo įvykius patekusiems vairuotojams bus išmokėta 0,5 mln. Lt draudimo išmokų.

Daugiausiai eismo įvykių užfiksuota Vilniuje ir Kaune. Draudikai prognozuoja, kad jei pūgos toliau nesitrauks, žalų skaičius didės.

„Dėl gausaus sniego pastarosiomis dienomis užregistravome dvigubai daugiau eismo įvykių nei kitomis dienomis. Pastebime, kad vairuotojai šią žiemą tapo daug atidesni, tačiau net ir geri vairavimo įgūdžiai negelbsti, kai eismo sąlygos yra tokios sudėtingos – gatvės ir keliai padengti stora nenuvalyto ir išvažinėto sniego danga”, – teigia „PZU Lietuva” Vilniaus žalų centro vadovas Modestas Žilionis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: