(c) Stock. xchng archyvo nuotr.

Šiandien, kovo 10 dieną, pristatytos 2010 metų gyventojų pajamų ir turto deklaravimo naujovės bei sklandų deklaravimą padėsiančios užtikrinti naujos elektroninio deklaravimo priemonės: atnaujinta, draugiškesnė vartotojui Elektroninio deklaravimo sistema, galimybė deklaracijas pildyti tiesiogiai internete vadinamuoju „on-line” būdu, patogus pildymo klaidų identifikavimas bei pašalinimas, pildomų dokumentų išsaugojimas ir kt.

Šiemt deklaruojančiųjų laukia patogesnė ir suprantamesnė tvarka. Seniau, norint deklaruoti, reikėdavo parsisiųsti šablonus ar įdiegti savo kompiuteryje reikalingas programas. Visuomet kildavo nesusipratimų, jei tai padaryti buvo bandoma senesniu kompiuteriu ar netinkama naršykle. Šiemet gyventojų patogumui siūloma “on-line” pildymo sistema, t.y. nebereikės jokių papildomų dalykų, viskas bus pildoma tiesiog internete.

Valstybinės mokesčių inspekcija (VMI) jau parengusi pajamų deklaracijas, jas kaip ir visada rasite savo internetinės bankininkystės prieigose.

Deklaruodami pajamas gyventojai gali susigrąžinti GPM permokas už dalį sumokėtų gyvybės draudimo įmokų, mokestį už studijas aukštojoje ar profesinėje mokykloje, dalį sumokėtų įmokų į trečiosios pakopos pensijų draudimo fondą, už iki 2009 m. sausio paimtos būsto paskolos palūkanas ir už iki 2009 m. pirktus kompiuterius su programine įranga ar įsirengę interneto prieiga.

Norėdami deklaruoti turėtumėt:
1. prisijungti prie savo internetinės bankininkystės arba Elektroninio deklaravimo sistemoje adresu
https://deklaravimas.vmi.lt/Main.aspx?v=FFB4825DF85B
2. jungtis prie VMI sistemos

3. ten peržiūrėti jau paruoštą pažymą ir radus joje neperkeltus duomenis, juos perkelti rankiniu būdu į deklaravimo formą

4. toliau pildyti įprastai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: