Kelis kartus didžiajame Japonijos kovų ringe kovojęs ir skambių pergalių pasiekęs, o dabar JAV sportuojantis lietuvis Egidijus Valavičius jau kito mėnesio pradžioje kils į Klaipėdoje, Švyturio” arenoje, vyksiančio grandiozinio turnyro „Big fight II“, kovų ringą.

„Nekantriai laukiu gruodžio 5 dienos, kai vėl galėsiu pasirodyti Lietuvos publikai. Tai bus mano paskutinė kova Lietuvoje, tad norisi žūtbūt išplėšti pergalę. Dėl šio tikslo intensyviai ruošiuosi, Amerikoje treniruojuosi po du kartus per dieną“, – pabrėžė specialiai dėl „Big fight II“ turnyro į Lietuvą iš JAV grįžtantis keliskart pasaulio bušido čempionas ir nuolatinis kovų be taisyklių dalyvis E. Valavičius.

Jis kovos pagal MMA taisykles su ukrainiečiu Jurijumi Gorbenka. Tai bus šio turnyro superkova.

Būtent pagal MMA kovų taisykles E. Valavičius iš 38 kovų pergales šventė 27 kartus, iš jų – 16 nokautais.

Egidijau, turbūt ir Klaipėdos publiką stengsitės pradžiuginti pergale nokautu?

Pergalės nokautu – pačios saldžiausios, tačiau tai padaryti ne visada pavyksta. Svarbiausia – nusiteikimas ir noras, o man šiuo metu tikrai to netrūksta. Dvikovai, kuri jau po dviejų savaičių vyks Klaipėdoje, ruošiuosi labai atsakingai. Klausau savo trenerių, asistentų nurodymų, patarimų, krūviai vis didėja, kadangi iki turnyro privalau paruošti optimalią sportinę formą.

Šiuo metu esate įsikūręs Čikagoje. Kokios ten treniruočių ir gyvenimo sąlygos?

Kalbant apie MMA sportą, Amerikoje yra idealios sąlygos sportuoti, čia treniruojasi aukščiausio lygio pasaulio žvaigždės. Aš pats ne kartą turnyrams ruošiausi Kalifornijoje. Ten yra suorganizuojamos stovyklos, dirba būrys asistentų, treniruočių partnerių. Be to, ten ir klimato sąlygos puikios – nuolat šilta. Tiesiog nereikia dėl nieko sukti galvos, sportuoji ir tiek.

Dabar aš turnyrui ruošiuosi Čikagoje, kadangi čia yra mano treneriai. Į treniruotes tenka vykti apie valandą laiko, o aš sportuoju du kartus per dieną, tad kelionėms sugaištu apie keturias valandas. Aš dėl to nesuku galvos, nes jau esu pripratęs. Amerika – ne Lietuva, čia atstumai visai kitokie.

Aš esu išmaišęs beveik visą Ameriką, dalyvavau įvairiuose turnyruose. Čia lygis – itin aukštas. Kas sportuoja Lietuvoje ir nėra to bandęs, sunkiai įsivaizduoja.

Kokia jūsų iškovota pergalė pati saldžiausia?

Turbūt labiausiai įsiminė Japonijoje švęstos pergalės. Neapsakomas jausmas kautis kovotojų sostine vadinamoje Japonijoje. Ten atmosferos žodžiais apsakyti tiesiog neįmanoma: minios žiūrovų, mirga šviesos, sukuriamas tikras šou, tiesiog išeini į ringą ir kūnu bėgioja šiurpuliai, adrenalinas tiesiog veržiasi per kraštus. Pamenu, kai pirmą kartą kilau į Japonijos ringą ir pamačiau tas šviesas, kėdes ir kitus vaizdus, kuriuos vaikystėje matydavau per televiziją, net akimirkai pamąsčiau, kad aš tiesiog sapnuoju. Emocijos užvaldė visą kūną. Dėl panašių akimirkų verta sportuoti, aukoti savo laisvalaikį ir siekti užsibrėžtų tikslų.

Apie „Big fight II“ turnyrą:

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje žibės aukščiausio lygio kovinio sporto žvaigždės – gruodžio 5 dieną (penktadienį) nuo 19 val. vyks jau tradiciniu tampantis antrasis “Big fight” turnyras. Į ringą kops geriausi Armėnijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos, Bosnijos ir Hercegovinos kovotojai.

„Švyturio“ arenoje, kuri talpina daugiau nei 5 tūkstančius žiūrovų, planuojama surengti 12 dvikovų pagal K-1, MMA, “Muaythai” ir bokso taisykles.

Turnyre išvysime daug tituluotų kovotojų, tarp kurių – klaipėdietis įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojas ir prizininkas Kirilas Pšonko, Europos prizininkas ir pasaulio čempionatų dalyvis vilnietis Ernestas Dapkus.

Daug intrigų turėtų kelti ir armėno daugkartinio Europos MMA čempiono, Armėnijos sambo imtynių ir džiudžitsu čempiono, Europos sambo vicečempiono armėno Vahano Bojukjano (Vahan Bojukyan) ir ruso Nijazo Ramazanovo (Nijaz Ramazanov) dvikova. Tai bus principinė revanšinė kova.

Priminsime, kad prieš metus Klaipėdoje vykusiame „Big fight“ turnyre rusas armėnui prakirto antakį ir medikai uždraudė tęsti kovą.

„Mums svarbu, kad kiekviena kova būtų intriguojanti ir įdomi. Parenkame lygiaverčius varžovus. Turnyre bus daug pajėgių priešininkų. Mes telkiame dėmesį ne komercijai, o kovinio sporto populiarinimui, norime suorganizuoti įspūdingą renginį, apie kurį gražiais žodžiais atsilieptų aukščiausio lygio kovinio sporto žvaigždės“, – aiškino renginio organizatoriai.

Turnyras „Big fight“ turėtų išsiskirti ne tik intriguojančiomis dvikovomis, bet ir įspūdinga šou programa.

Nuotrauka: Egidijus Valavičius anksčiau nuolat skindavo pergales Lietuvos bušido ringe, o pastaruoju metu gyvena ir sportuoja JAV. Jis specialiai dėl “Big fight II” turnyro, kuris vyks gruodžio 5 d. 19 val. “Švyturio” arenoje, atvyks į Klaipėdą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: