© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos Komisija (EK) išaiškino, kad bendrovės, užimančios labai nedidelę rinkos dalį, negali sudaryti ir jokių konkurenciją pažeidžiančių susitarimų, rašo “Verslo žinios”.

Europos Komisija patvirtino naujas konkurencijos teisės taisykles dėl mažareikšmių susitarimų – patvirtinta nauja Komunikato redakcija. Komunikatas buvo pakeistas po vieno iš Europos Teisingumo Teismo sprendimo. Pats dokumentas yra aiškinamojo pobūdžio, jis neturi teisinio dokumento galios, tačiau į tokius aiškinimus atsižvelgia tiek Lietuvos konkurencijos taryba, tiek Lietuvos teismai.

Komisija patvirtino, kad bendrovių sudaryti susitarimai nepažeidžia konkurencijos teisės, jeigu yra tenkinamos dvi sąlygos. Pirma, bendrovės užima nedidelę rinkos dalį. Konkuruojančioms bendrovėms sudarius susitarimą, jų bendrai užimama rinkos dalis neturėtų viršyti 10 proc. Jeigu susitarimą sudaro nekonkuruojančios bendrovės, kiekvienos iš jų atskirai užimama rinkos dalis neturėtų viršyti 15 proc. Antra sąlyga – susitarimas neturi riboti, trukdyti ar iškraipyti konkurencijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: