(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Statistikos departamentas praneša, kad 2010 m. kovo mėn., palyginti su vasario mėn., eksportuotų prekių kainos padidėjo 4,5 procento, o importuotų prekių – 2,5 procento.

2010 m. kovo mėn., palyginti su vasario mėn., bendrajam eksportuotų prekių kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 4,4 procento padidėjusios pagamintų produktų kainos, iš jų 10,6 procento padidėjusios rafinuotų naftos produktų, 11,7 – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 1,3 – maisto produktų bei 3,9 procento sumažėjusios kitų nemetalo mineralinių produktų, po 0,6 – baldų bei elektros įrangos, 1 procentu – medienos ir medienos gaminių, išskyrus baldus, 0,4 procento – guminių ir plastikinių gaminių kainos. Taip pat įtakos turėjo 5,2 procento padidėjusios žemės ūkio produktų, 8,2 – atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcijos kainos.

Didžiausią įtaką bendrajam importuotų prekių kainų pokyčiui turėjo 6,8 procento pabrangusi žalia nafta ir gamtinės dujos, iš pagamintų produktų – 1 procentu padidėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 2,6 procento – pagrindinių metalų, 2 procentais – rafinuotų naftos produktų ir po 0,5 procento sumažėjusios maisto produktų bei elektros įrangos, 1 procentu – popieriaus ir popieriaus gaminių, 0,6 procento – metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, kainos. Taip pat įtakos turėjo 3,3 procento padidėjusios žemės ūkio produktų ir 6,7 – žuvų ir kitų žuvininkystės produktų kainos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: