© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos Sąjungos (ES) vyriausybės sprendimą dėl naujų sankcijų Rusijai paketo priims penktadienį, Europos Parlamentui antradienį sakė Italijos užsienio reikalų ministrė Federica Mogherini (Federika Mogerini).

“Pirmadienį, vakar, susitiko “Coreper” (ES ambasadoriai), Komisija rytoj pateiks pasiūlymą, galutinį pasiūlymą dėl šio paketo, ir sprendimas bus priimtas penktadienį”, – sakė F.Mogherini.

Ji pridūrė, kad Komisija rengė sugriežtintų sankcijų Rusijai paketą dėl jos karinės invazijos į Ukrainą ir kad jis apima keturis sektorius, tarp jų – gynybą, dvejopos paskirties prekes ir finansus.

ES lyderiai šeštadienį išrinko F.Mogherini bloko užsienio politikos vadove ir savo pareigas ji pradės eiti lapkričio 1 dieną, kai darbą šiame poste baigs britė Catherine Ashton (Ketrin Ešton).

F.Mogherini, kurią kai kurios Rytų Europos valstybės kritikavo kaip pernelyg nuolaidžią Rusijai, sakė, kad situacija Ukrainoje pasikeitė dėl Rusijos elgesio ir kad ES santykiai su Rusija nebėra partnerystė.

“Strateginė partnerystė baigėsi. Ji aiškiai baigėsi ir tai buvo Maskvos pasirinkimas. Mes turime problemą Ukrainos teritorijoje. Aiškiai turime konfliktą”, – sakė ji.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: