2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatui („EuroBasket 2011“) besirengiantys Lietuvos ir užsienio sirgaliai aktualiausia informacija nuo šiol gali dalytis internetu. „EuroBasket 2011“ organizacinis komitetas trečiadienį pristatė unikalią sirgalių platformą www.fanspace2011.com, kuri bus pasiekiama ne tik kompiuteriais, bet ir išmaniaisiais telefonais.

„Tai – naujiena ne tik Europos krepšinio čempionatų, bet ir apskritai sporto renginių istorijoje. Šia unikalia platforma Lietuva parodys, kad ji pirmauja Europoje ne tik pagal šviesolaidinį internetą, bet ir sporto inovacijas“, – sako „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

Svetainėje www.fanspace2011.com pateikiama aktualiausia informacija – nuo virtualių žemėlapių (miestų planų) su vaistinių, ligoninių, policijos, maitinimo ir apgyvendinimo taškų nuorodomis iki galimybės virtualioje erdvėje matyti, kur renkasi ir ką veikia draugai, tos pačios rinktinės gerbėjai. Svetainėje galima skelbti informaciją apie susisiekimą tarp miestų, renginius, kurie gali sudominti kitus krepšinio sirgalius.

„Lietuvos rinktinę teko palaikyti daugelyje čempionatų, Olimpinių žaidynių metu, tad puikiai žinau, kaip sudėtinga susigaudyti svetimame mieste ir palaikyti nuolatinį ryšį su kolegomis. Todėl sveikinu idėją sukurti visus krepšinio gerbėjus vienijančią ir jiems talkinsiančią virtualią erdvę. Esu įsitikinęs, kad ši platforma padės krepšinio aistruoliams daug lengviau orientuotis „EuroBasket 2011“ renginių sūkuryje“, – sako Lietuvos krepšinio aistruolių lyderis Tomas Balaišis-Sėkla.

Pasak organizatorių, vienas pagrindinių sirgalių platformos uždavinių – padėti pirmą kartą Lietuvoje ar viename iš šešių čempionato miestų besilankantiems asmenims. Svetainėje pateikiama išsami informacija apie arenas, varžybų tvarkaraščius, visuomeninį transportą, barus, restoranus bei viešbučius, kitas apgyvendinimo vietas. Norintys atras ir kaip turiningai praleisti laisvalaikį, kai nevyks varžybos. Bus pateikiama informacija apie lankytinas vietas, pramogas.

Virtualioje platformoje jau vyko geriausios Lietuvos nacionalinę krepšinio rinktinę palaikančios skanduotės rinkimai, nuo Joninių bus galima registruotis akcijai „Varom už Lietuvą“, startuosiančiai liepos 6 dieną Kaune.

Rugpjūčio pradžioje sirgalių platforma bus galima naudotis jau ir mobiliaisiais telefonais.

„Mūsų pristatoma sirgalių platforma nebus laikinas projektas. Juo labai susidomėjo „FIBA Europe“ ir kitas Europos pirmenybes rengiantys slovėnai. Manau, kad tokia ar kiek modifikuota sirgalių platforma netrukus ne tik bus kiekvienose didesnėse sporto varžybose, bet ir ras kitokių pritaikymo galimybių“, – sako M.Špokas.

„EuroBasket 2011“ yra didžiausias krepšinio renginys Europoje per visą istoriją. Pirmą kartą jame dalyvaus 24 stipriausios Senojo žemyno komandos, kurios iš viso žais 90 rungtynių. Nacionalinės šalių rinktinės rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis kovos ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į Londono olimpiadą 2012 m.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: