fbk-kaunas.lt nuotr.

„Mes už futbolą!!!“ − šiais žodžiais baigiasi kiekvienas Futbolo Bendruomenės Klubas (F.B.K.) „Kaunas“ vykdomo projekto „Kartu – mes viena komanda“ bendrojo fizinio lavinimo ir futbolo užsiėmimas.

Penktadienį futbolo užsiėmimų ciklas pasibaigė Kauno lopšelyje-darželyje „Giliukas“.  Vaikai už teigiamas emocijas, energingą ir aktyvų dalyvavimą buvo paskatinti projekto rėmėjų leidyklos „Jūsų Flintas“ dovanėlėmis bei sportinės aprangos gamintojo „Hummel“ suvenyrais.

Pagrindinis projekto tikslas yra vaikų ir jaunimo supažindinimas su futbolu bei jų sudominimas, įtraukiant bendruomenės narius į sveikatą stiprinantį fizinį aktyvumą.

Bendrojo fizinio lavinimo ir futbolo treniruočių kokybišku turiniu atsakingai rūpinasi kompetetingi bei ilgametę patirtį turintys treneriai − Kauno lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ kūno kultūros pedagogė ir Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos valdybos narė Daiva Statkevičienė bei vyriausiasis F.B.K. „Kaunas“ treneris Mantas Babianskas.

„Džiugina vaikų noras ir entuziazmas dalyvauti, tobulėti, varžytis ir, žinoma, laimėti. Labai tikimės, kad šiuo projektu prisidėsime ne tik prie futbolo populiarinimo, bet ir prie įpročio nuolat treniruotis formavimo“, – mintimis po užsiėmimo dalinosi projekto vadovė Neringa Lenčiauskaitė.

Iš viso projekte jau dalyvavo 273 dalyviai iš skirtingų ugdymo įstaigų. Projektas bus vykdomas iki šių metų pabaigos ir jame dalyvaus ne mažiau kaip 780 dalyvių. Vienas dalyvis turi dalyvauti ne mažiau nei 6-iuose užsiėmimuose. 

Projektą vainikuos baigiamasis renginys šių metų gruodžio mėnesį Nacionalinėje futbolo akademijoje. Į šį renginį bus pakviestos ne tik visos projekte dalyvavusios ugdymo įstaigos, bet ir visi futbolu besidomintys Kauno miesto bendruomenės nariai.

Projektas yra finansuojamas Lietuvos Respublikos Kūno kultūros ir sporto departamento bei F.B.K. „Kaunas“ lėšomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: