(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Portugalijoje įvyko „FIBA Europe“ 2011 m. generalinė asamblėja. Per ją organizacijos prezidentas Olafuras Rafnssonas, generalinis sekretorius Naras Zanolinas ir įvairių komisijų atstovai pateikė ataskaitą už veiklos metus.

Per generalinę asamblėją taip pat paaiškėjo visi pretendentai rengti 2015 metų Europos moterų čempionatą, į kurį Lietuva nusitaikė kartu su Baltarusija. Paraiškas rengti šį turnyrą taip pat pateikė Ispanija, Izraelis, Vengrija ir Serbija.

„Mūsų išskirtinumas yra pirmasis istorijoje jungtinis projektas. Be to, privalumas bus ir mūsų rengiamas vyrų Europos čempionatas. Surengsime didelę šventę, kokia paverstume ir moterų turnyrą. Tikimės, kad vyrų čempionatą pamatę kitų federacijų atstovai norės pas mus išvysti dar vieną didelį krepšinio renginį, — sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius, „FIBA Europe“ valdybos narys Mindaugas Balčiūnas. — Mano nuomone, stipriausias pozicijas kovoje dėl 2015 m. Europos moterų čempionato turi Vengrija. Šioje šalyje moterų krepšinis yra populiarus, komandos sėkmingai dalyvauja tarptautiniuose turnyruose, o Europos čempionato regione nebuvo nuo 1997-ųjų, kai Lietuvos rinktinė tapo čempione. Labai stipri šalis yra Ispanija, „FIBA Europe“ žino, kad ispanai bet kada gali surengti aukščiausio lygio turnyrą. Tačiau Ispanija siekia ir 2015 m. Europos vyrų čempionato, o abiejų turnyrų ji tikrai negaus. Serbija ir Izraelis gal nepasižymi aukšto lygio moterų krepšiniu, tačiau šios šalys argumentuoja, kad joms taip pat reikia didelių sporto renginių ir vienas iš tokių galėtų būti Europos moterų čempionatas.“

Kam bus patikėta rengti 2015-ųjų Europos moterų čempionatą paaiškės šių metų rudenį.

Lietuvos krepšinio federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: