(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė kiek mažiau nei po dviejų savaičių į paskutinę repeticiją prieš 2012 metų Europos čempionato atrankos varžybas tikisi susirinkti beveik stipriausios sudėties. Rugpjūčio 11 dieną Kaune lietuviai išbandys jėgas su kaimyninės Baltarusijos komanda.

Nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas į komandą pakvietė 22 futbolininkus. Visi jie, išskyrus „Ekrano“ atstovą Ramūną Radavičių, į rinktinę atvyks iš užsienio klubų.

Pirmą kartą šiemet į rinktinę ruošiasi atvykti gynėjas Marius Žaliūkas, saugai Deividas Šemberas, Edgaras Česnauskis, Linas Pilibaitis, traumą išsigydęs puolėjas Andrius Velička. Nekviesti į rinktinę pasiprašė tik vartininkas Žydrūnas Karčemarskas, kuris nori išsikovoti vietą „Gaziantepspor“ klubo sudėtyje, Mindaugui Pankai leisti atsigauti po traumos.

Siekiant įvertinti rinktinės kandidatų sportinę formą, R.Žutautas šią savaitę Į Baltstogę stebėti Tado Kijansko, Andriaus Skerlos ir Deivido Česnauskio žaidimo UEFA Europos lygos rungtynėse tarp Baltstogės „Jagiellonia“ ir Salonikų „Aris“. „Kitus kandidatus stengiausi pamatyti per televiziją, stebėjau rungtynes Lietuvoje. Malonu, kad savo klubuose rungtyniauja beveik visi komandos nariai, tarp jų ir Mindaugas Kalonas, kuris grįžo į startinę sudėtį Ukrainoje. Sugrįžti į vėžes dar reiks tiems, kurie ruošiasi sezonui – Mariui Stankevičiui, Tomui Danilevičiui, M.Žaliūkui ir A.Veličkai“, – vardijo rinktinės treneris.

Jis pasidžiaugė, jog komandoje bus rimta konkurencija dėl vietos startinėje sudėtyje: „Visose grandyse turime daug patyrusių žaidėjų, tačiau nė vienas neturėtų būti garantuotas dėl savo vietos. Pasibaigus jaunimo rinktinės atrankos varžyboms planuoju į rinktinę įtraukti tos komandos narių, savo eilės laukia ir šiemet rinktinėje išbandyti A lygos žaidėjai. Žais tie, kurie parodys geriausią formą.“

Į trumpą treniruočių stovyklą rinktinė renkasi rugpjūčio 9-ąją, todėl laiko pasirengti rungtynėms komanda turės nedaug. „Tokios taisyklės – draugiškas rungtynes klubai privalo išleisti žaidėjus likus 48 valandoms. Leisime žaidėjams atgauti jėgas po savaitgalio rungtynių savo klubuose ir aptarti taktinius planus. Geriausia repeticija bus pačios rungtynės su Baltarusija“, – sakė R.Žutautas.

Lietuvos ir Baltarusijos nacionalinių rinktinių dvikova rugpjūčio 11-ąją vyks Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione, pradžia – 18 valandą. Bilietai į rungtynes jau parduodami BILIETAI.LT sistemoje. Įsigiję rinktinės Europos čempionato atrankos varžybų abonementą galės rungtynes su baltarusiais patekti nemokamai. Pirmąsias atrankos rungtynes lietuviai žais rugsėjo 3-ąją su Škotija taip pat Kaune.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: