(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija pritarė siūlymui skirta iki 30 tūkst. litų reguliariojo reiso Nemuno upe maršrutui Kaunas – Nida – Kaunas gaivinti ir skatinti.

Daugelį metų Kaunas garsėjo unikaliu vandens maršrutu Kaunas – Nida – Kaunas. Šiuo metu dėl privačių iniciatyvų atsirado galimybė vėl atnaujinti šį maršrutą. UAB „Nemuno linija“ nuo liepos 3 dienos pradėjo plukdyti keleivius minėtu maršrutu, todėl miesto gyventojams, svečiams ir turistams yra suteikiama galimybė greitai pasiekti Kuršių neriją bei pasigrožėti vaizdingomis panemunių apylinkėmis.

Bendrovė „Raketos“ tipo laivu kelionės ketina organizuoti iki rugsėjo 26 d., po du reisus per savaitę. Kelionės trukmė į vieną pusę – keturios valandos. Kelionė vienam asmeniui į vieną pusę kainuoja 99 litui, vaikui iki 4 metų bilieto nereikia.

Bendrovė „Nemuno linija“ kreipėsi į Savivaldybę prašydama padėti ir biudžeto lėšomis dotuoti šį reisą. Verslininkai prašė 50 tūkstančių litų.

„Bendrovė nenorėjo nustatyti didelės bilieto kainos, kad neatbaidytų keleivių, todėl už bilietus gaunami pinigai nepadengia kelionės išlaidų. Kaip teigė bendrovės vadovai, norinčių keliauti daugėja, todėl tikimės, kad šis maršrutas ir vėl taps labai populiarus tarp kauniečių“, – sakė mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

Kolegijos nariai pritarė, kad būtų skirtos lėšos šiam reisui. „Rudenį bus galima įvertinti, ar skiriamų lėšų užteko, ar jų buvo per daug, ir bus galima apsispręsti dėl tolesnio finansavimo“, – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: