Vienas veiksmingiausių būdų išpopuliarinti savo blogą yra parašyti gerą komentarą po patikusiu staipsniu, pridedant nuorodą į nuosavą blogą.
Straipsnio, po kuriuo parašomas komentaras, autorius gauna vertingą įvertinimą, o komentatoriaus blogas, jei paliekama nuorodą į asmeninį blogą, tampa žinomesnis.
Taip laimi abu – straipsnio autorius ir komentatorius.
Reikia pažymėti, kad ne visi komentarai būna vienodai vertingi.

Taigi, kaip parašyti puikų komentarą?

1. Parašyk kažką vertingo atsižvelgdamas į komentuojamą straipsnį. Komentaras: „Puikus straipsnis, taip ir toliau“ nėra prasmingas. Taip pat, kaip ir kartoti kitus, jau parašytus komentarus, vien tam, kad populiarintume savo blogą nėra gera mintis. Neverta komentuoti, jei nesupranti straipsnio arba nesi įsigilinęs į aprašomą temą, nes gali susilaukti neigiamų atsakymų iš kitų komentatorių ar paties autoriaus.

2. Stenkis palikti komentarą po straipsniu, pastarajam tik atsiradus. Jei įrašas įdomus, komentuojama daug. Kas iš mūsų gali pasigirti perskaitęs, pvz., 45 komentarą?

3. Nepersistenk su savireklama. Užtenka vienos atgalinės nuorodos (back link) į tavo blogą, geriausiai įvestos registruojantis komentarui. Rašydami komentarą stengiamės sukurti vertę komentuojamam straipsniui. Jei komentaras prasmingas, tai geriausia reklama, nes kiti komentatoriai susidomės tokio komentaro autoriumi.

4. Konstruktyvi kritika yra tai, ko autorius tiksi rašydamas straipsnį. Galime protigai kritikuoti straipsnyje išdėstytas mintis. Juk tai padeda tobulėti, suteikia komentuojamam straipsniui vertės.

5. Teisingus klausimus užduoti naudinga. Jeigu nesutinkate su autoriaus išsakytu požiūriu, geriausias komentaras yra užduoti klausimą. Taip autorius ir kiti komentatoriai bus įtraukti į įdomų pokalbį ir išaiškės kitas, galbūt teisingas požiūris. Gali būti, kad autorius yra autoritėtingas, todėl komentatoriai besąlygiškai su juo sutinka. Protingų klausimų uždavimas gelbsti ir tokioje situacijoje.

6. Reputacija yra svarbiausia dabartinėje socialiai interkatyvioje visuomenėje. Todėl jeigu paliksime komentarą tik dėmesiui pritraukti, reputacijai pakenksime. Teisingas būdas save, arba savo blogą interaktyviai populiarinti yra parašyti apgalvotą komentarą, pridedantį vertės komentuojamam straipsniui.

7. Komentaras turi būti trumpas, su išplėtota viena, svarbiausia mintimi. Jeigu, turime daug pasakyti komentuojama tema, galime parašyti pilną straipsnį savo bloge. Pakankamai sunku sukoncentruoti dėmesį ir perskaityti vieną straipsnio ilgio komentarą, kai jis įterptas tarp keleto kitų.

8. Labai naudiga perskaityti komentarą prieš spaudžian „komentuok“ mygtuką. Taip ištaisomos gramatinės ir loginės klaidos bei lieka laiko pagalvoti, kaip parašytas komentaro tekstas paveiks komentuotojo reputaciją.

Originalus įrašas tinklaraštyje frogsign.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: