Wikimedia Commons archyvo nuotr.

“Aktyviai sportuoti vaikus turi ne tik mokykla, bet ir jų tėvai, norintys įskiepyti atžaloms pareigos, ryžto ir atkaklaus tikslo siekimo jausmą”, – antradienį spaudos konferencijoje sakė pristatomojoje sportiškiausios Lietuvos rinkimų projektų naujuoju dalyviu tapęs daugkartinis pasaulio, Europos ir olimpinis čempionas Virgilijus Alekna.

“Man nebuvo sunku apsispręsti dalyvauti šiame projekte. Tikslas – paraginti vaikus dalyvauti, kadangi mano pirmieji įgūdžiai atsirado būtent mokykloje”, – sakė disko metikas.

Sportiškiausios mokyklos rinkimai jau trečią pavasarį iš eilės skatins mažiau aktyvius moksleivius sportuoti, rungtis tarpusavyje bei pajusti, kiek azarto bei džiaugsmo gali suteikti sportas. Šiemet visose Lietuvos mokyklose kviečiamos susirungti dėl sportiškiausios vardo trečiąjį gegužės mėnesio sekmadienį Kėdainiuose.

“Norisi priminti vaikams, jog mes viską pradėjome nuo mokyklos”, – tvirtino V. Alekna.

“Mokyklos turi pasiryžti ir dalyvauti. Neturi būti įtampos, džiaugsmo ar nusivylimo. Sportą turi atrasti kiekvienas. Norisi, jo tai būtų šventė”, – tvirtino Europos moterų krepšinio, Eurolygos ir daugkartinė LMKL čempionė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Projekto iniciatorius UAB “Daumantai LT” vadovas Saulius Grinkevičius nesijaučia nusivylęs pradėjęs šį projektą.

“Jokiu būdu. Tikiuosi bent 30 mokyklų dalyvavimo. Manau, jog projektas pasiteisino visapusiškai”, – teigė S. Grinkevičius.

Vaikus sportuoti projekto metu skatins ir su jais bendraus kiekvienam lietuviui puikiai ir kiti “Ateities čempionų” ambasadoriai – dviratininkė Simona Krupeckaitė, bėgikė Eglė Balčiūnaitė bei plaukikė Rūta Meilutytė.

Šiemet išaugo ne tik projekto ambasadorių gretos, bet ir prizinis fondas, kuriame 22 tūkst. litų.

Sportiškiausiai Lietuvos mokyklai atiteks 10 tūkst. litų vertės prizas sporto inventoriui įsigyti.

Antrosios ir trečiosios vietos savininkai dalinsis 5 ir 3 tūkst. litų vertės prizus.

Dar po tūkstantį litų projekto organizatoriai padovanos kiekvienos iš rungčių nugalėtojams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: