kaunas.lt archyvo nuotr.
Penktadienį į Parodos kalną pakilo pirmasis troleibusas. Reguliariai 2-ojo ir 4-ojo maršruto troleibusai šia trasa pradės kursuoti nuo ateinančio pirmadienio.

Nuo kitos savaitės pradžios naudodamiesi troleibusais šiaurinės ir rytinės miesto dalies miegamųjų rajonų gyventojai galės trumpiausiu keliu pakliūti į miesto centrą, kuriame koncertuojasi darbo vietos, pramogų ir laisvalaikio leidimo centrai. Šiuos maršrutus, norėdami pasiekti miesto centre esančius universitetus, taip pat rinksis ir studentai.

„Ši nauja troleibusų trasa buvo nutiesta per Parodos ir K. Petrausko gatves atsižvelgiant į keleivių pageidavimus. Nuo šiol naudodamiesi troleibusais, miestiečiai turės galimybę patogiau ir greičiau pasiekti miesto centrą“, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Tai ekologiško viešojo transporto jungtis, todėl ateityje bus svarstoma galimybė būtent šiose gatvėse nutraukti senųjų autobusų eismą arba pakeisti juos ekologiškais, kad teigiamus pokyčius pajustų ne tik šios miesto dalies, bet ir viso miesto gyventojai ir svečiai“, – teigė bendrovės „Kauno autobusai“ vadovas Kęstutis Derliūnas.

Specialistų teigimu, labiausiai užterštos Kauno miesto centrinės dalies vietos, kuriose anglies monoksido koncentracija yra didesnė nei 1 mg/m3, yra Vytauto prospektas, Parodos gatvė ir Savanorių prospektas, o vieni intensyviausiai naudojami Kauno viešojo transporto maršrutai driekiasi Parodos ir K. Petrausko gatvėmis.

Kontaktinio tinklo Parodos, K. Petrausko gatvėse įrengimo ir sujungimo su esamu tinklu Savanorių prospekte ir Vytauto prospekte darbai buvo finansuojami ES struktūrinių fondų ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis. Bendra projekto vertė siekia apie 3,5 mln. Lt. Naujai nutiestų troleibusų kontaktinio tinklo linijų ilgis sudaro 4,78 km.

Informacija apie naujuosius troleibusų maršrutus:

2-asis troleibusas važiuos tik darbo dienomis. Jo trasa keičiama. Nuo Islandijos pl. iki Savanorių pr. troleibusai važiuos įprasta trasa, toliau – K. Petrausko g., Parodos g., per miesto centrą iki Kauno pilies , o grįš senąja trasa. Maršrutas žiedinis: Islandijos pl. – Parodos g. – Kauno pilis  – Savanorių pr. – Islandijos pl. Rato trukmė: 55 min. Maršruto ilgis: 15 km. Maršrutu važiuos 5 troleibusai

4-asis troleibusas važiuos visomis savaitės dienomis. Tai visikai naujas maršrutas. Iš Islandijos pl. į A. Juozapavičiaus pr. troleibusai važiuos  Šiaurės pr., Sukilėlių pr., Eivenių g., V. Lašo g., Tvirtovės al., Utenos g., K. Petrausko g., Parodos g., Vytauto pr., M. K. Čiurlionio g., Kaunakiemio g., Prietilčio g., Karaliaus Mindaugo ir A. Juozapavičiaus prospektais. Atgal troleibusai važiuos tomis pačiomis gatvėmis. Maršruto trukmė viena kryptimi: 36 min. Maršruto ilgis: 23 km. Maršrutu važiuos 6 troleibusai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: