R. Dačkaus/prezidente.lt archyvo nuotr.

Prezidentūroje antradienį surengtos Lietuvos sportininkų palydėtuvės į Sočio olimpines žaidynes.

“Lietuvos vėliava – tai mūsų vienybės simbolis. Visa Lietuva stebės Jūsų pasirodymus ir kartu jaudinsis dėl Jūsų sėkmės. Aukštai iškelkite trispalvę ir ryžtingai priimkite olimpiados iššūkius. Linkiu Jums daug stiprybės, atkakliai ir veržliai siekti savo tikslo, garbingai atstovauti Lietuvai!”, – įteikdama delegacijaos atstovams trispalvę sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji taip pat linkėjo sportininkams pasitikėti savo jėgomis.

“Šiandien galvokime net ne apie rezultatus, o apie nuotaiką, apie nusiteikimą, apie pasitikėjimą savimi – ko gero, tai bus svarbiausia”, – sakė Lietuvos vadovė.

Renginyje dalyvavęs biatlonininkas Algimantas Šalna, kuris prieš 30 metų Sarajeve vykusiose olimpinėse žaidynėse tapo pirmuoju Lietuvos sportininku, iškovojusiu žiemos olimpinių žaidynių auksą, ragino sportininkus prieš startą tiesiog susikaupti.

“Aš iš savo patirties norėčiau patarti, kad jūs atliktumėte tik tą, ką jūs darėte per daug metų, ir jūsų rezultatas bus pasiektas”, – sakė sportininkas.

A.Šalna 1984 metais SSSR rinktinės sudėtyje kartu su rusais Dmitrijumi Vasiljevu ir Jurijumi Kaškarovu bei baltarusiu Sergejumi Bulyginu laimėjo aukso medalį estafečių 4 po 7,5km varžybose.

Dalis Lietuvos sportininkų jau išvyko į Sočį. Sočio olimpiados atidarymas vyks šį penktadienį.

“Mes visi džiaugiamės šiuo didžiuliu dėmesiu, jaučiame didžiulę paramą ir tikrai sudėsime visas savo jėgas ir kovosime už Lietuvą”, – penktadienį Prezidentūroje sakė biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė.

Lietuvai olimpiadoje atstovaus devyni sportininkai: biatlonininkai D.Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė, kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė bei Rokas Zaveckas, ledo šokėjų pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas bei slidininkai Vytautas Strolia ir Ingrida Ardišauskaitė.

Prezidentė dar gruodį pranešė, kad į Sočį nevyks. Ji nurodė “nematanti politinės galimybės vykti į Sočio žaidynes” dėl žmogaus teisių pažeidimų Rusijoje ir Maskvos spaudimo kaimynėms. Į Sočį vyks premjeras Algirdas Butkevičius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: