Holivudo animacija šiaip užknisa, nes tenykščiai prodiuseriai galvoja, kad animaciniam filme kiekvienas herojus būtinai turi padainuoti Eltono Johno ar kokio kito selebreto balsu, turėti komišką “sidekick” ir dalyvauti masinėse šokių scenose a la bollywood. “Iron Giant” – maloni išimtis, kur visų šitų vimdančių saldėsių nerasite.

Susipažinkite su Hogartu – 1957-aisiais, per patį Šaltojo Karo piką, jam buvo 9 metai. Hogartas gyvena mažame provincijos miestelyje, dažniausiai laiką leidžia vienas namuose, nes mama dirba, o tėtis žuvo per Antrąjį Pasaulinį karą.. Berniukas savo lakios fantazijos dėka nenuobodžiauja, bet visgi jam labai norėtųsi susirasti draugą – nesvarbu, ar tai būtų laukinis meškėnas, ar.. 15 m. ūgio metalu mintantis robotas. Kai naujasis Hogarto bičiulis išalkęs pradeda graužti aplinkinių ūkininkų traktorius, pasirodo valstybės agentai. Tada nuotykiai ir prasideda.

“Geležinis Milžinas” – paprastas, nuoširdus, vietomis juokingas, tarpais už širdies griebiantis filmas jums ir jūsų vaikams. Klasikinė retro animacija, puikiai suderinta su 3D technologijomis, nuosekliai ir įtraukiančiai besirutuliojantis siužetas, pamokantis moralas (guns are bad, mkay?), nepamaišo net Vinas Dieselis su savo storu balsu – 10/10.

Prisipažinkit, kas mažas (o gal net ir dabar) nenorėjot turėti nuosavo roboto? Aš mieliau rinkčiausi T-800, bet Iron Giant irgi neblogas variantas :)

Traileris:

Originalus įrašas tinklaraštyje Reel.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: