(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Penktadienį, 12 val., viešbučio „Reval Hotel Neris” „Delta” konferencijų salėje vyks seminaras, skirtas 2011 metų Europos krepšinio čempionatui pasirengti. Seminare dalyvaus Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis ir kiti Savivaldybės atstovai.

Seminare savo patirtimi, organizuojant ir vykdant aukšto lygio krepšinio renginius, dalinsis Ispanijos krepšinio federacijos vykdantysis direktorius, EuroBasket 2007 rengėjas ir 2014 m. Pasaulio vyrų krepšinio čempionato organizacinio komiteto narys Jesus Pascual.

Šios savaitės viduryje Kaune apsilankiusi FIBA-Europe atstovų delegacija puikiai įvertino Kauno pastangas rengiantis 2011 metų Europos krepšinio čempionatui. Svečiai apžiūrėjo pasirinktus Kauno viešbučius ir statomą Kauno areną.

FIBA-Europe generalinis sekretorius Nar Zanolin pagyrė Kauną už nuveiktus darbus ir pažadėjo vasarą vėl apsilankyti.

Mero pavaduotojo R.Mikaičio teigimu, geri svečių atsiliepimai paskatins siekti dar didesnės pažangos. „Tikimės, kad kito vizito metu FIBA-Europe atstovams galėsime parodyti dar ženklesnius pokyčius”,- džiaugdamasis gerais vertinimais sakė Kauno mero pavaduotojas.

Šiuo metu Kauno arenos statybvietėje dirba apie 150 statybininkų, kurie atlieka stogo montavimo, vidinių žiedinių sienelių ir fasado įrengimo darbus. Iki kovo mėnesio tikimasi visiškai uždengti stogą.

FIBA-Europe sprendimą dėl Europos krepšinio čempionato organizavimo Lietuvoje priėmė 2005 metais. Numatoma, kad grupės varžybos vyks 4 miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Atkrintamosios varžybos bus žaidžiamos Kaune ir Vilniuje. Tai bus jau 37-tas vyrų Europos krepšinio čempionatas ir antras kartas, kai Lietuva organizuos Europos krepšinio čempionatą. Pirmąjį kartą tai įvyko 1939 m.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: