(c) Zalgiris.lt archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams pavyko pergalingai užbaigti reguliarųjį Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono sezoną. Kauno sporto halėje „Žalgiris“ po įnirtingos kovos palaužė Vilniaus „Lietuvos rytą“ (85:82) bei iškovojo 16-ąją pergalę.

Susitikimui „Žalgirio“ gretose šį kartą nebuvo registruoti Šarūnas Vasiliauskas bei Siim-Sander Vene.

Rungtynes abi ekipos pradėjo pakankamai atsargiai, ieškodamos spragų varžovų žaidime. Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ baudų metimais pelnė Travisas Watsonas (2:0), tačiau vilniečiai neatsiliko ir netrukus atstatė pusiausvyrą (3:3). Gausiai susirinkusių aistruolių džiaugsmui, „Žalgiriui“ pavyko išsaugoti iniciatyvą ir po Manto Kalniečio tolimo metimo kauniečiai pirmavo rezultatu 6:3. Įpusėjus ketvirčiui Dainius Šalenga taip pat į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius taškus, o po Tado Klimavičiaus šaltakraujiškai realizuotų baudų komandas skyrė keturi taškai (12:8). „Lietuvos ryto” krepšininkai ir toliau strigo šeimininkų gynybos gniaužtuose, ką „Žalgiris“ pilnai išnaudojo, vis didindamas skirtumą. Marcusui Brownui išprovokavus pražangą ir sumetus baudas, švieslentėje degė skaičiai 16:9. Laikas bėgo, tačiau situacija nesikeitė – komandos taškus dažniausiai rinko baudų metimais. Po Mirzos Begičiaus taiklių metimų „Žalgiris“ pirmavo 21:16, o aidint pirmojo ketvirčio finalinei sirenai skirtumas buvo kiek mažesnis – 21:19.

Jaunojo Ado Juškevičiaus tiksliu šūviu iš tolimos distancijos startavo antroji rungtynių atkarpa (24:19) ir nors vilniečiai atsakė tuo pačiu, puolėjas T.Klimavičius netrukus taip pat pademonstravo savo snaiperio savybes, atstatydamas penkių taškų pranašumą (27:22). Apsiginti nuo svečių atakų žalgiriečiams nesisekė, tačiau tai ir toliau buvo kompensuojama drausmingais veiksmais puolime. T.Watsonui įmetus du taškus iš arti rezultatas buvo 30:25, o po Martyno Pociaus tritaškio, skirtumas dar kiek šoktelėjo (33:27). Neiškentęs reginio, varžovų treneris Rimas Kurtinaitis paprašė minutės pertraukėlės, tačiau situacija nesikeitė ir po jos. T.Watsonas netruko pridėti dar du taškus, tuo tarpu skirtumas ir toliau augo (35:27). Artėjant kėlinio pabaigai žalgiriečiai vėl pateko į nedidelę „duobę“, kuo pasinaudoję vilniečiai priartėjo iki minimumo (34:35). Baudas sumetus M.Brownui, o vieną pridėjus M.Pociui, „Žalgiris“ buvo priekyje keturiais taškais (38:34). Deja, vilniečiai trumpą atkarpą laimėjo 6:0, persverdami rezultatą savo naudai (40:38). Nepaisant visų „Lietuvos ryto“ pastangų gynyboje, antrąjį kėlinį sėkmingiau užbaigė kauniečiai, kurių gretose dviem taškais pasižymėjo M.Kalnietis, atstatydamas pusiausvyrą (40:40).

Permainingai ir dramatiškai klostėsi įvykiai po didžiosios pertraukos. D.Šalenga dviem taškais su pražanga pradėjo šią rungtynių dalį (43:40), tačiau vilniečiai pelnė devynis taškus be atsako, įgydami rekordinę persvarą (49:43). Sunkią akimirką Baltijos taurės laimėtojai nepasimetė: D.Šalengos gražų reidą pavertė dviem taškais, T.Klimavičius tiksliai šovė iš toli ir pataisė M.Kalniečio metimą, M.Begičius įspūdingai kamuolį įkrovė iš viršaus, tuo tarpu varžovų pranašumas „ištirpo“ iki minimumo (52:53). Ir tai dar nebuvo pabaiga: M.Brownas pridėjo du taškus su pražanga, T.Watsonas neklydo mesdamas baudas, M.Pocius tiksliai šovė iš toli, o „Žalgiris“ ne tik perėmė iniciatyvą, bet ir prieš lemiamas dešimt minučių turėjo keturiais taškais daugiau už svečius – 65:61.

Kur kas aktyviau ketvirtąjį ketvirtį pradėjo žalgiriečiai. T.Watsono metimas iš po krepšio ir efektingas D.Šalengos dėjimas, skirtumą padidino iki 69:61. Varžovai sugebėjo atsakyti vienu tiksliu išpuoliu, tačiau „priešnuodžio” T.Watsonui „Lietuvos rytas” ir toliau nerado (71:63). Lyg varžovams neužtektų to, po akimirkos visi Kauno sporto halėje susirinkę aistruoliai pakilo iš savo vietų ir garsiomis ovacijomis pasveikino efektingą „Žalgirio“ ataką, kai po puikaus M.Kalniečio perdavimo ore kamuolį į krepšį gražiai įkrovė T.Klimavičius (73:63). Neapsikentęs tokio auklėtinių žaidimo „Lietuvos ryto“ strategas sušaukė dar vieną minutės pasitarimą, tačiau ir šį kartą iš to didelės naudos nebuvo: D.Šalenga perėmęs kamuolį aikštelės viduryje ataką užbaigė gražiu dėjimu, o prabėgus minutei M.Kalnietis vėl juvelyriniu perdavimu apdovanojo T.Klimavičių, kuris dar kartą pademonstravo, kaip reikia smaginti publiką (76:68). Aikštelės šeimininkų situaciją kiek apsunkino penktoji T.Watsono bei M.Begičiaus pražanga. Be pagrindinių pajėgų po krepšiais likę kauniečiai akimirkai prarado koncentraciją ir tuo pasinaudoję varžovai atgaivino intrigą (77:78). Nors T.Klimavičiui baudų metimais pavyko situaciją kiek pakeisti į gerąją pusę (80:77), svečiai atsakė tolimu metimu ir vėl atstatė pusiausvyrą (80:80). Prasidėjus paskutinei pagrindinio laiko minutei itin svarbų metimą iš tolimos distancijos pataikė M.Kalnietis, vėl persverdamas žaidimo svarstykles „Žalgirio“ naudai (83:80). Martynas Gecevičius paskutinėmis rungtynių sekundėmis skirtumą sušvelnino (82:83), tačiau pakovoti dėl pergalės vilniečiams jau nepavyko – penkių sekundžių žalgiriečiams užteko surengti tikslų išpuolį, kuri taikliu metimu užbaigė T.Klimavičius. Aidint finalinei sirenai džiaugėsi šeimininkai – 85:82.

„Žalgiris”: T.Klimavičius 24 (11 atk. kam.), T.Watsonas 16 (10 atk. kam., 5 praž.), D.Šalenga 11 (3 rez. perd.), M.Pocius 9, M.Kalnietis 8 (5 rez. perd.), M.Brownas 7, M.Begičius 4 (3 atk. kam., 5 praž.), A.Juškevičius 3, A.Čapinas 3.

„Lietuvos rytas”: K.Bajramovičius 20, S.Babrauskas 17 (4 atk. kam.), I.Miloševičius 15 (8 rez. perd,. 5 praž.), A.Baynesas 10 (5 praž.).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: