advocate.com archyvo nuotr.

Viena Amerikoje sukurta pjesė, vaizduojanti Jėzų Kristą gėjumi, padidino įtampą Graikijoje tarp stiprėjančios neonacių grupuotės ir žmogaus teisių šalininkų, kurie teigia sulaukę ekstremistų bauginimo.

Policija penktadienio vakarą trumpam sulaikė daugiau nei 30 žmonių prie vieno teatro Atėnuose, kuriame buvo rodomas vaidinimas “Kristaus kūnas” (Corpus Christi). Demonstrantai reikalavo, kad šis šou būtų uždraustas.

Pirmąkart 1998 metais Niujorke pagal dramaturgo Terrence’o McNally (Terenso Maknalio) pjesę pastatytas “Kristaus kūnas” vaizduoja Jėzų ir apaštalus kaip gėjus, gyvenančius mūsų dienų Teksase.

Neonacių judėjimas “Auksinė aušra” ketvirtadienį pasiuntė kelis savo narius, tarp jų kelis įstatymų leidėjus, kad jie užblokuotų teatro duris ir neįleistų žiūrovų.

“Tai šventvagiškas vaidinimas”, – parlamento narys Ilijas Panagiotaras (Ilias Panagiotaros) sakė žurnalistams, o vėliau išplūdo albanus ir homoseksualius asmenis.

Šio vaidinimo režisierius Laertis Vassiliou (Laertis Vasiliju) yra gimęs Albanijoje.

“Buvo tikras siaubo vakaras”, – pareiškė rašytojas Petras Tacopulas (Petros Tatsopoulos), atstovaujantis parlamente pagrindinei opozicinei radikaliųjų kairiųjų partijai “Syriza”.

“Auksinės aušros” nariai taip iškreipė duris, kad aktoriai negalėtų išeiti, o mes negalėtume patekti vidun”, – jis sakė televizijai “Mega”.

Anksčiau buvusi Graikijos visuomenės užribyje, “Auksinė aušra” pastaruoju metu labai sustiprėjo, pelniusi daugiau kaip 400 tūkst. rinkėjų balsų per neseniai vykusius rinkimus, išnaudodama nerimą dėl imigrantų ir nusikalstamumo.

Šio judėjimo smogikai, dėvintys juodus drabužius, baugindavo užsieniečius prekeivius turguose po atviru dangumi, taip pat viešai baugindavo savo politinius priešininkus. Manoma, kad “Auksinė aušra” susijusi su Graikijoje dažnėjančiais incidentais, per kuriuos būdavo sumušami imigrantai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: