Turkijoje ankstų ketvirtadienio rytą prie savo namų buvo užpultas ir sumuštas vienas garsiausių prieš vyriausybę pasisakančių žurnalistų; šis įvykis sukėlė nerimą dėl žiniasklaidos atstovų, kritikuojančių prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) valdžią, saugumo.

Ahmetas Hakanas (Achmetas Chakanas), gerbiamas dienraščio “Hurriyet” apžvalgininkas ir televizijos laidos per turkišką CNN televiziją vedėjas, kuriam anksčiau jau buvo grasinta, buvo paguldytas į ligoninę dėl šonkaulių ir nosies sužeidimų.

Keturių žmonių grupė užpuolė A.Hakaną netrukus po vidurnakčio prie jo namų prabangiame Stambulo Nišantašio rajone, rašo “Hurriyet”.

Po tiesioginės naktinės laidos “Tarafsiz Bolge” (“Neutrali zona”) A.Hakanas išvyko iš pastato, kuriame įsikūrusi Turkijos CNN televizija ir “Hurriyet” redakcija, savo privačiu automobiliu kartu su vairuotoju ir apsaugininku, nurodoma pranešime.

Vienas iš užpuolikų sulaikė apsaugininką, o kiti trys sumušė A.Hakaną ir pabėgo savo automobiliu.

Policijos pareigūnai po įnirtingo persekiojimo suėmė visus keturis įariamuosius, pranešė “Hurriyet”.

Šis išpuolis prieš A.Hakaną sulaukė visuomenės pasmerkimo ir vėl sukėlė nerimą dėl spaudos laisvės suvaržymų Turkijoje, kuri ruošiasi artėjantiems lapkričio pirmalaikiams rinkimams, jau antriems per penkis mėnesius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: