© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimui pradėjus svarstyti kai kurių parlamentarų kritikuojamas pataisas dėl skalūnų žvalgybos ar kasybos, aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas parlamentiniame Aplinkos apsaugos komitete pareiškė, kad jį spaudžia ir į ministrus delegavusios partijos Tvarka ir teisingumas vadovybė, ir Vyriausybė, penktadienį rašo “Lietuvos rytui”.

Seimas po pateikimo jau yra pritaręs Aplinkos ministerijos parengtoms įstatymo pataisoms, kuriomis dėl skalūnų žvalgybos ar kasybos žemės gelmėse likusios cheminės medžiagos nebebūtų laikomos atliekomis, be to, jų laidojimo stebėjimo kontrolė būtų atiduota į privačias rankas.

Tokie teisės aktai, kuriuos pristatė viceministre Daiva Matonienė, užkliuvo Seimo komiteto nariui Linui Balsiui, anot kurio, siūlomais pakeitimais ypač suinteresuotos kelios naftos gavyba Lietuvoje užsiimančios įmonės, kurios priklauso vienai verslininkų šeimai – Natalijai ir Tomui Haseltonams.

Parlamentaras su dienraščiu pasidalijo įtarimais, kad neaiškiu būdu Lietuvos pilietybę kažkada gavę užsieniečiai prieš rinkimus yra dosniai finansiškai parėmę partiją Tvarka ir teisingumas ir jai priklausiusį buvusį aplinkos ministrą Valentiną Mazuronį.

K.Trečiokas paatviravo, kad iš vienos pusės jį spaudžia partijos vadovybė, o iš kitos – Vyriausybė: “Sąžiningai galiu pripažinti, kad bandau laviruoti”. Anot ministro, partijos vadovas paragino neskubinti sprendimų dėl skalūnų, tokios nuomonės esą laikosi ir jis pats, bet viceministrės D.Matonienės pozicija – kitokia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: