Labai skanūs, švelnaus skonio, įdaryti putpelių kiaušiniais.

12 keksiukų reikės:

12 putpelių kiaušinių
800 gr. maltos kalakutienos
300 gr. morkų
kiaušinis
50 gr. šaltai rūkytos šoninės
svogūnas
100 ml. grietinėlės
100 gr. džiūvėsėlių
kelios skiltelės česnako
druska, pipirai

Glazūrai:

šaukštas sojos
3 šaukštai aliejaus
šaukštas grūdėtų garstyčių
šaukštas pomidorų padažo
šaukštas medaus

Morkas sutarkuoti, kad gautųsi tarkių masė, kaip cepelinams. Sumaišyti su malta mėsa, kiaušiniu, džiuvėsėliais, grietinėle, druska ir pipirais, įspausti česnako. Šoninę smulkiai supjaustyti ir pakepti keptuvėje su svogūnu. Įmaišyti į visą keksiukų masę. Gerai perminkyti ir dėti  į formeles pateptas aliejumi. Į vidų įspausti virtą putpelių kiaušinį.

Gražiai aptaisyti keksiukų viršų ir patepti glazūra.

Dėtį į orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Skanaus!!

Originalus įrašas tinkaraštyje Skanus gyvenimas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: