kaunas.lt archyvo nuotr.

rtėjant Kauno miesto gimtadienio šventei gėlėmis puošiamos miesto gatvės, aikštės ir tiltai. Per kelias ateinančias savaites planuojama dar labiau išplėsti miesto gėlynų plotus.
Balandžio mėnesį prie Kauno miesto savivaldybės pasodinta beveik 2,4 tūkst. našlaičių. Šią savaitę pradėti Laisvės alėjos gėlynų užsodinimo darbai. Ilgiausioje Rytų Europoje pėsčiųjų gatvėje jau pasodinta 4 tūkst. gvazdikinių serenčių, taip pat sodinamos visažydės begonijos, kompaktinės pelergonijos.

„Jau baigti kabinti svyrančių pelargonijų vazonai Vilniaus gatvėje. Iš viso buvo pakabinta 140 vazonų. Taip pat verslininkų iniciatyva gėlės kabinamos ir Savanorių prospekte”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atstovė Birutė Zareckienė.

Santakos parke jau pasodinti gvazdikiniai serenčiai ir visažydės begonijos. Vilniaus ir M. Valančiaus gatvėse pakabintos svyrančios palergonijos. Šios savaitės pabaigoje bus įrengtas naujas gėlynas Ramybės parke prie paminklo „Žuvusiems už tėvynę” ir prie įėjimo į parką iš Trakų gatvės pusės. Naujuosius gėlynus papuoš gvazdikiniai serenčiai.

Kasmet vertikaliame gėlyne, įrengiamame Vilniaus g., ant M. K. Čiurlionio, Varnių ir kitų miesto tiltų pasodinama ir prižiūrima 179 kv. m. vienmečių gėlių. Horizontaliame gėlyne -Laisvės al., prie Muzikinio teatro, Birštono g., Steigiamojo Seimo aikštėje, Vytauto g. ir Kęstučio g. sankirtoje ir kitur – pasodinama ir prižiūrima 1537 kv. m. vienmečių gėlių. Taip pat prižiūrima 513 kv. m. daugiamečių gėlių. Kasmet pasodinama daugiau nei 40 tūkst. gėlių sodinukų.

Reklama: betoniniai vazonai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: