(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiandien artėjančių naujųjų mokslo metų proga meras susitiko su Kauno aukštųjų mokyklų rektoriais (arba atstovais), pasveikino juos ir kalbėjosi apie aukštųjų mokyklų naujienas, problemas, įstojusių studentų skaičių, Savivaldybės ir šių mokyklų bendrus darbus.

Niekam ne paslaptis, kad visos aukštosios mokyklos siekia, jog studijomis susidomėtų kuo daugiau jaunų žmonių.

Kaunas – universitetinis miestas. Čia įsikūrusios aukštosios mokyklos garsios ne tik Lietuvoje. Jų mokslininkų pasiekimai ir baigusių veikla garsina Lietuvą ir Kauną daugelyje Europos šalių. Specialistai, parengti šiose aukštosiose mokyklose yra tikrai aukštos kvalifikacijos, nes juos gyvenimui rengia patyrę savo srities žinovai.

Kaune jauni žmonės gali įsigyti įvairiausias specialybes: technines, humanitarines, medicinos, žemės ūkio, sporto… Kai kurias specialybes galima įgyti TIK Kaune.

Pasitarime buvo akcentuota, kad Kaunas – didelių perspektyvų miestas, nes kuriasi mokslo slėniai, Kaunas – pramonės ir verslo miestas, Kaune studentams pigesnis pragyvenimas…

Greta daugybės privalumų buvo paminėti ir trūkumai: kavinių, pramogų centrų studentų laisvalaikiui trūkumas, miesto infrastruktūros gerinimas ir kt.

KTU rektorius Raimundas Šiaučiūnas minėjo, kad užsienio šalyse prie universitetų esančiuose parkuose verda jaunimo gyvenimas. Visa tai galėtų būti ir Kauno ąžuolyne, nes aplink jį išsidėstę dauguma aukštųjų mokyklų. Be to, rektorius siūlė įvairiuose rajonuose ir miestuose rengti aukštųjų mokyklų dienas.

Meras A. Kupčinskas akcentavo, kad sporto halė, atidarius Žalgirio pramogų ir sporto areną, turbūt taps biudžetine įstaiga, ir ji galės tarnauti miestiečių bei studentų sportui, sveikatingumui ir laisvalaikiui. Meras siūlė Kaune surengti Kauno aukštųjų mokyklų spartakiadą, į ją pakviesti rajonų mokyklų aukštesniųjų klasių moksleivius, kurie tuo pat metu galėtų supažindinti su Kauno aukštosiomis mokyklomis ir jose rengiamomis profesijomis. Tada jaunuoliai jau iš anksto žinotų, jog baigę vidurines mokyklas, galės studijuoti būtent Kaune.

Pasitarimo metu kalbėta įvairiausiomis temomis. Nutarta tuoj pat, rugsėjo pabaigoje, surengti Savivaldybės ir aukštųjų mokyklų vadovų bei studentų bendrą pasitarimą. Jo metu atstovai pateiks idėjų ir pasiūlymų paketus. Diskusijose bus nutarta, ką galima įgyvendinti greitai, ką artimoje ateityje, o ką planuoti ateičiai.

„Biudžeto surinkimas gerėja, krizė kažkada baigsis, todėl būtina planuoti darbus, kurie pasitarnautų aukštosioms mokykloms, jaunimui ir Kaunui”, – sakė meras A. Kupčinskas.


Danutė MARCINKEVIČIENĖ, Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: