(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį Kaune buvo atidengta atminimo lenta, skirta Lietuvos Respublikos Prezidentui Aleksandrui Stulginskiui. Lenta įrengta ant namo, esančio Neringos g., kuriame 1960-1967 metais gyveno Prezidentas.

Prieš atidengiant atminimo lenta, visi susirinkusieji sugiedojo Lietuvos Respublikos himną, išklausė Kauno Aleksandro Stulginskio katalikiškos vidurinės mokyklos moksleivių literatūrinę kompoziciją.

„Pirmasis konstitucinės Lietuvos Prezidentas A. Stulginskis mėgdavo sakyti, kad apie žmogų byloja ne jo kilmė, o nuveikti darbai. Jo gyvenimas buvo ilgas, gražus ir prasmingas“, – gražių žodžių negailėjo Prezidento vardu pavadintos mokyklos moksleiviai.

Trumpą Prezidento biografiją pristatė Kauno Aleksandro Stulginskio katalikiškos vidurinės mokyklos direktorius Vytautas Dubauskas. Priminė visiems, kokia iškili asmenybė buvo mūsų šalies Prezidentas.

„Džiaugiuosi, kad šiandien pagerbiame mūsų šalies Prezidento atminimą. Kiekvienas iš mūsų turėtų žinotų tokias asmenybes, kaip mūsų didysis patriarchas. Yra būtina ir reikalinga, kad kuo plačiau mūsų istorija plistų tarp žmonių. Norėčiau pasveikinti ir padėkoti žmonėms už šią gražią iniciatyvą“, – kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas pasveikinęs susirinkusiuosius, padedamas idėjos iniciatorių atidengė atminimo lentą, kurią pašventino Kauno Gerojo Ganytojo parapijos klebonas Jonas Stankevičius.

„Buvo įdėta daug darbo, siekiant išsiaiškinti, kur gyveno Prezidentas Aleksandras Stulginskis, grįžęs iš tremties. Mums labai padėjo Kultūros paveldo skyrius. Prezidentas visą savo gyvenimą nugyveno laikydamasis tvirtų savo vertybių, kurių nekeitė nepaisant situacijai. Jis buvo Prezidentas iš didžiosios raidės. Linkiu visiems, mokytis ne tik iš savo klaidų, o iš tokių gerų pavyzdžių“, – sakė idėjos įrengti atminimo lentą Prezidentui iniciatorius Raimundas Kaminskas.

Atminimo lentos atidengimo ceremonijoje dalyvavo daug svečių, tarp jų ir miesto mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius, Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė, Savivaldybės administracijos atstovai, Aleksandro Stulginskio katalikiškos vidurinės mokyklos mokytojai, moksleiviai, Dainavos ir Vilijampolės seniūnijų darbuotojai, bendruomenių nariai su vėliavomis, Istorinės Prezidentūros Kaune, Vytauto Didžiojo karo muziejaus atstovai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: