© Andrius Matvejevas nuotr.

Praėjusį savaitgalį legendinėje Kauno sporto halėje iškilmingai atidarytas 7-asis Europos veteranų krepšinio čempionatas. Pirmą karto tokio rango varžybos, kuriose savo jėgas išmėgins per 100 komandų, patikėtos Lietuvos atstovams.

Miesto svečius ir oranžinio kamuolio entuziastus sveikino čempionato globėjai – Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Ceremonijos metu čempionato dalyvius taip pat pagerbė Europos krepšinio veteranų organizacijos prezidentas Vincencas Butala.

„Džiaugiuosi Kaunui suteikta garbe surengti Europos krepšinio veteranų čempionatą. Čia Jūs tikrai pajusite krepšinio aurą. Krepšinis – tai ne tik daug fizinių pastangų, tačiau ir intelekto reikalaujantis sportas. Galbūt dėl to Lietuvoje krepšinis ir yra toks populiarus. Čia juo žavisi ir jį žaidžia bemaž visi: nuo pačių mažiausių iki garbių senjorų. Sveikinus Jus visus, susirinkusius į Lietuvos krepšinio pergalių lopšį – Kauno sporto Halę. Manau, ne vienas iš Jūsų esate čia buvę ir su nostalgija prisimenate patirtas sportines emocijas. Linkiu tokių pačių įsimintinų susitikimų krepšinio aikštelėse ir šiame čempionate bei malonių įspūdžių mūsų gražiame mieste”, – atidarymo ceremonijos metu kalbėjo Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Specialiai į šį renginį iš tolimosios Argentinos atvyko ir Tarptautinės krepšinio veteranų organizacijos (FIMBA) prezidentas Rubenas Rodriguezas Lamas. Prieš dvejus metus vykusiame šeštajame čempionate Zagrebe (Kroatija) būtent R. R. Lamas Kauną paskelbė Europos veteranų krepšinio čempionato 2012 m. organizatoriumi.
Veteranų krepšinio čempionate dalyvauja moterų (nuo 30 iki 55 metų) ir vyrų (nuo 30 iki 75 metų) komandos. Jos kovoja net šešiolikoje amžiaus kategorijų. Lietuvos garbę gina 20 komandų. Varžybose dalyvauja net 22 šalių sportininkai, daugiausiai komandų atvyko iš Rusijos ir Vokietijos.

Krepšininkų kovos vyksta 8 sporto salėse: Kauno sporto halėje, A. Sabonio krepšinio centro, Lietuvos kūno kultūros akademijos, Kauno technologijos universiteto, sporto mokyklos „Aisčiai”, „Energijos” ir „Kaustos” sporto salėse. Dėl prizinių vietų ir čempiono vardo rugpjūčio 4 ir 5 dienomis sportininkai susikaus „Žalgirio” arenoje. Visos rungtynės ir visi čempionato renginiai yra nemokami ir atviri miestiečiams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: