(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Vytautų klubas, vadovaujamas Vytauto Juodkos, kasmet Kaune, prie Vytauto didžiojo paminklo, surengia Žalgirio mūšio ir Vytauto Didžiojo karūnavimo dienos minėjimą.

Šiais metais sukanka 560 metų nuo simboliškos Vytauto Didžiojo karūnavimo dienos. Susirinkusiems buvo priminti Vytauto Didžiojo nuopelnai, pažymėta, joks senovės laikų valstybės vadovas negali prilygti Vytautui Didžiajam nei darbų, nei žygių didvyriškumu.

„Sveikinu susirinkusius pagerbti Vytautą Didįjį. Dėkoju Vytautų klubui, kurie nuolat surengia Žalgirio mūšio ir Vytauto Didžiojo karūnavimo dienos minėjimus. Malonu, kad šiandien minėjime dalyvauja svečiai iš Lenkijos Myslibožo miesto. Lenkiją ir Lietuvą sieja ne tik kaimynystė, bet ir bendra istorija. Rugsėjo 8-oji – Vytauto karūnavimo diena, kuri byloja ir apie didžiulį Lietuvos valstybės pripažinimą, ir apie vilčių žlugimą tapti karalyste, tačiau vis dėlto tai buvo Lietuvos kelias į krikščioniškąjį pasaulį. Vytautas Didysis, nors ir netapo Lietuvos karaliumi, bet buvo Čekijos karalius. Mes su dideliu malonumu ir pasididžiavimu skaitome apie Vytauto Didžiojo laikų Lietuvą, todėl viliuosi, kad ir jaunimas gražiai saugos Vytauto Didžiojo atminimą, su tokia pačia pagarba kalbės apie savo valstybę“, – sakė miesto meras A. Kupčinskas.

Minėjimo metu Vytautų klubo vadovas Vytautas Juodka priminė Vytauto Didžiojo laikų Lietuvą, kvietė tinkamai saugoti didžiavyrio atminimą.

Prie Vytauto Didžiojo paminklo miesto meras A. Kupčinskas, Lenkijos Myslibožo miesto mero pavaduotojas Henryk Jabłoński ir Vytautų klubo vadovas Vytautas Juodka padėjo gėlių puokštes.

Minėjimo metu koncertavo „Ąžuolo“ katalikiškos vidurinės mokyklos „Gilės“ ansamblis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: