kaunas.lt archyvo nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybė prisijungė prie geoinformacinės aplinkos paslaugos REGIA. Ši lengvai internete prieinama paslauga miestiečiams suteiks visą reikiamą informaciją, apie savivaldybės veiklą ir priimamus sprendimus.

„Šiandien kauniečiai gali matyti mieste suformuotus žemės sklypus, saugomas ir paveldo teritorijas, įmonių buveines, kitaip sakant visą informaciją, kurią turi Registro centras. Artimiausiu metu savivaldybė pradės viešinti kitą miestiečiams aktualią informaciją naudodamasi šia sistema”, – pabrėžė Administracijos direktorius Dainius Ratkelis.
Interaktyviame www.regia.lt internetinėje svetainėje esančiame žemėlapyje skelbiama informacija apie teritorijų planavimą: parengtus ir rengiamus teritorijų planavimo dokumentus (bendruosius, detaliuosius planus), taip pat rekreacinius ir turizmo objektus, apgyvendinimo bei maitinimo įstaigos, pramogų vietas, pėsčiųjų bei dviračių takus, muziejus, bibliotekas, turizmo informacinius centrus ir kt.

Tinklalapyje gyventojai ras naudingą informaciją apie visuomenės paskirties objektus: švietimo ir medicinos įstaigas, kultūros centrus, maldos namus, bankus, civilinę ir priešgaisrinę saugą, būsto fondą, reklamos leidimus ir galimas reklamos vietas ir t.t. Inžinerinę infrastruktūrą ir susisiekimą- autobusų ir geležinkelio stotis, maršrutinio transporto stoteles, degalines, parkavimo vietas.

Anot paslaugos tiekėjų, šiuo metu kuriami nauji REGIA įrankiai, kurie gyventojams leis patiems per REGIA bendrauti su vietos valdžia ar verslo paslaugų tiekėjais. Netrukus gyventojai žemėlapyje galės pažymėti problemas ar poreikius: tvarkytinas, bei savivaldybės priežiūros reikalaujančias teritorijas, avarines situacijas, kelių dangos problemas ir pan.

Svarbūs REGIA privalumai yra projekto atvirumas ir ekonominis efektyvumas. Nemokamai suteikta platforma įgalino net labiausiai finansiškai suvaržytas ir taupias savivaldybes perkelti savo veiklą į aukštą technologinį lygį. Tikimasi, kad kokybiškos paslaugos pritrauks gyventojus interaktyviam bendradarbiavimui su vietos savivaldos institucijomis, o paskui gyventojų susidomėjimą seksiantis verslas ilgainiui REGIA aplinkoje sukurs sau naudingus komercinius sprendimus, kurių pajamomis bus siekiama padengti informacinės platformos administravimo kaštus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: