(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno kurčiųjų jaunimo organizacija – tai nepelno siekianti organizacija, besistengianti įgyvendinti jaunimo su klausos negalia svajones ir idėjas. Organizacija rūpinasi neprigirdinčių ir visiškai kurčių jaunuolių integracija į visuomenę: organizuoja renginius, rūpinasi informacijos sklaida bei dalyvauja projektuose.

2007 metais Kauno kurčiųjų jaunimo organizacija rengė Pabaltijo kurčiųjų jaunimo stovyklą. Tai meno ir kultūros stovykla, kurioje dalyvavo jaunimas iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos. Per savaitę buvo sukurta: bendras šokis, poezija gestų kalba, vaidinimas, fotografijos ir filmavimas, kuris buvo pristatytas visuomenėje.

Kartu su kurčiųjų reabilitacijos centru organizuotas projektas „Dainuojančios rankos“, kuriame dalyvavo Lietuvos, Ukrainos ir Slovėnijos atstovai. Renginio tikslas – kultūrinio gyvenimo mainai. Projekto metu buvo sukurtas šokis ir dainos, o visa programa pristatyta visuomenei per Tarptautinę kurčiųjų dieną.

Šiemet Kauno kurčiųjų jaunimo organizacija tikisi gauti paramą projektui „Leisk tobulėti pačiam“. Projekto tikslas – informacijos sklaida gestų kalba internetiniuose puslapiuose ir visuomenės informavimas apie kurčiųjų kultūrą, istoriją ir gestų kalbą.

Kauno kurčiųjų jaunimo organizacija veikia nuo 2007m. kovo mėnesio ir šiuo metu turi 32 narius. Į organizaciją gali įstoti jauni žmonės nuo 14 iki 29 metų amžiaus su klausos negalia bei girdintieji, tačiau dėl girdinčiųjų priėmimo sprendžia taryba. Įstojimo mokestis – 10lt. Norintys įstoti į organizaciją, turėtų parašyti elektroniniu paštu: kkjo2007@gmail.com.

VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: www.kkjo.weebly.com
  • Vadovo vardas, pavardė,
  • Pirmininkas: Mykolas Balaišis
  • Kontaktai: kkjo2007@gmail.com, 862558679
  • Būstinės adresas: Jūratės 19g. Kaunas
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: