© mazasisteatras.lt nuotr.

Birželio 13 ir 19 dienomis Kauno mažasis teatras kviečia žiūrovus užbaigti sezoną premjeriniu spektakliu „Rezervatas“ (rež. Alius Veverskis), kuris priverčia susimąstyti apie pakitusias vertybes.

Gintaro Grajausko pjesės motyvais režisuotame spektaklyje vaidmenis kuria jaunieji aktoriai – Jonas Baranauskas, Mindaugas Ancevičius, Raimonda Kimbraitė ir Ignas Basijokas. Kūrinio tematika paliečia individo tapatybės, atsiribojimo ir laisvės problematiką šiuolaikiniame pasaulyje.

Pjesės autorius – G. Grajauskas – teigia, jog kurinys yra apie rezervatą žmonių galvose, nes paties rezervato sąvoka yra ne tik geografinė – tai labiau dvasinė, vidinė žmogaus būsena. Pjesėje veikia tariami indėnai, kurie gyvena lyg ir tikrame indėnų rezervate Ajovos valstijoje. Tačiau šie indėnai panašesni į „indėnaujančius“ lietuvius, pakliuvusius į modernėjančio pasaulio įtaką, kuriame ir kuriasi jų rezervatas.

Anot jaunojo režisieriaus Aliaus Veverskio: „Spektaklyje modernus, skubantis, dirbtinas ir plastikinis pasaulis priešinamas su „tikrųjų vertybių“, „praeities dvelksmo“ ilgesiu. Čia nostalgiškai ilgimasi praėjusio laiko iliuzijos, kuri tėra fantazija…“.

G. Grajauskas – žinomas poetas, eseistas, prozininkas, dainų autorius ir atlikėjas. Pasitelkdamas naujosios dramaturgijos priemones, rašytojo intuiciją ir humorą, Grajauskas pjesėje „Rezervatas“ modernizuoja asmenybės ir lietuviškojo identiteto temas. Dar 2003 m. Ajovoje (JAV) parašytas kūrinys, buvo pristatytas ir Avinjono teatro festivalyje Prancūzijoje.

Bilietus į birželio 13 ir 19 dienomis numatytą spektaklį „Rezervatas“ su nuolaida galite įsigyti Kauno mažojo teatro kasoje M. Daukšos g. 34 arba rezervuoti telefonu: 8-37-408470, 8-673-36575.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: