(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kartu su Lietuvos Respublikos delegacija vasario 15-21 dienomis vyks į Seulą (Pietų Korėją).

Delegacija Pietų Korėjoje lankysis atliekų perdirbimo įmonėje, viešojo transporto įmonėse, naujų technologijų apšvietimo gamykloje. Vizito metu Kauno meras A. Kupčinskas tikisi užmegzti ryšius dėl investicijų į miestą. Delegacija taip pat lankysis atskirose savivaldybėse, susipažins su jų valdymu.

Pernai Kaune lankėsi Lietuvos ir Korėjos „LK group“ vadovai. „LK group“ – ekspertų konsultantų grupė, padedanti įgyvendinti strateginius investicinius projektus, plėtoti ir vykdyti informacinių technologijų, statybos, logistikos, energetikos, švietimo ir prekybos projektus tarp Lietuvos ir Pietų Korėjos bendrovių.

Svečiai akcentavo, kad Kaunas juos domina kaip vienas svarbiausių Lietuvos miestų. Korėjiečiai  domisi Kauno oro uostu, Kauno laisva ekonomine zona ir norėtų domėjimosi spektrą išplėsti.

Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus sudarytoje vyriausybinėje delegacijoje yra krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė (delegacijos vadovė), Seimo narys, Tarpparlamentinių ryšių su Korėjos Respublika grupės pirmininkas Vaidotas Bacevičius, Lietuvos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Kinijos Liaudies Respublikoje, Korėjos Respublikai, Mongolijai ir Vietnamo Socialistinei Respublikai Rokas Bernotas,  ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis, majoras, krašto apsaugos ministro adjutantas Giedrius Dvilaitis, Krašto apsaugos ministerijos Tarptautinių ryšių ir operacijų departamento direktorius Robertas Kapronas, energetikos viceministras Romas Švedas, UAB Visagino atominės elektrinės generalinis direktorius Šarūnas Vasiliauskas, susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

Pietų Korėja apmokės delegacijos gyvenimo ir maitinimo išlaidas. Delegacijos narių komandiruotės išlaidos apmokamos iš atitinkamų institucijų lėšų, laikantis nustatytos tvarkos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: