(c) KaunoZinios. lt archyvo nuotr.

Pasak verslininkus atstovaujančios investicijų valdymo bendrovės “Žabolis ir partneriai” atstovo, nuolat brangstantys energetiniai ištekliai, priklausomybė nuo dujų tiekėjo, nevykdomi pažadai dėl investicijų ir nemodernizuoti Kauno termofikacinės elektrinės šilumos gamybos pajėgumai, nulėmė dideles šilumos kainas kauniečiams.

Verslininkų Rakauskų šeima ir jų investiciniai fonai jau kreipėsi į Rusijos “OAO Gazprom” įmonę ir  yra pasirengę išpirkti šio koncerno valdomas UAB “Kauno termofikacinė elektrinė” akcijas bei investuoti į Kauno šilumos gamybos pajėgumus, užtikrinti efektyvesnį šilumos ūkio valdymą ir optimalias šilumos kainas Kauno mieste.

“Reikia palaikyti šį žingsnį, taip bus sutraukytas šilumos tiekimo monopolis. 2003 metais buvusios Kauno valdžios pasirašyta sutartis buvo ydinga bei įstūmė Kauną į tokią situaciją, kokią turime dabar. Manau, kad būtų tikslinga rengti  dvišalę ar net trišalę sutartį, įtraukiant ir miestą, jei Lietuvos verslui pavyks susitarti su Rusijos bendrove”,  – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas

2003 metais savivaldybės kontroliuojama įmonė AB “Kauno energija” pardavė Kauno termofikacijos elektrinę Rusijos koncerno “OAO Gazprom” kontroliuojamai įmonei UAB  “Kauno termofikacijos elektrinė”, kuri pagamina daugiau nei 95 proc. Kaune centralizuotai tiekiamos šilumos.

MANTAS LAPINSKAS

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: