(c) Ikvepimas.lt archyvo nuotr.

Geriau vėliau negu niekada. Tokią išvadą galima daryti po vakar Kaune įvykusio renginio “Kauno naktys: kultūra ir aš”, kurį organizavo iniciatyvinė jaunimo grupė “Idėja Kaunui”, o jai talkino daugybė renginio draugų. Nors oras ir nebuvo idealus naktinėms pramogoms, tačiau geros nuotaikos ir troškimo pamatyti gyvą Kauną vedini įvairaus amžiaus žmonės atvyko į miesto centrą praleisti neeilinį vakarą laikinojoje sostinėje.

Jeigu renginio lankytojai galėjo skųstis vėsiu ir drėgnu oru ar tiesiogine prasme pritemusia laisvės alėja (žibintai dėl su renginiu sutapusiu gedimu nešvietė nuo šv.Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios iki pat centrinio pašto), tačiau renginių gausa buvo galima nustebinti ir didžiausią pesimistą. Nuo Kauno rotušės iki miestiečių taip vadinamo “soboro” išsidėstė daugybė menų, šokių, vaidybos, muzikos bei kitų renginių.

Organizatoriai ir draugai siūlė ne tik mainytis rūbais, stebėti kūrybines dirbtuves meno judesio, garso ir vaizdo pagalba, bet ir pasėdėti ant sofos laisvės alėjoje. Kauniečiams ir miesto svečiams buvo demonstruojamas stiklo bei molio gaminių kūrimo procesas, šokamas “lindyhopas”, grojama įvairiais muzikos instrumentais. Taip pat vyko įvairios parodos, buvo pristatomi vaidybiniai filmai, o kai kurie muziejai dirbo ilgiau nei įprasta.

“Programa neatitiko realybės, o ir rotušės aikštėje 20 val. nieko nevyko. Be to nuo Mickevičiaus gatvės iki miesto sodo 20 – 21 val. neveikė apšvietimas. Buvo labai nejauku.” – teigė viena iš renginio lankytojų studentė Irena. Jai antrino ir jos draugė Viktorija, tačiau įžvelgė ir teigiamų renginio aspektų: “Renginiai labai neorganizuoti, programa nelabai atitiko tikrovę. Tačiau labai patiko paroda prezidentūroje (red. past. – istrorinė LR Prezidentūra Kaune), kurios metu gidės papasakojo daug įdomios informacijos. Nors tikėjausi daugiau, bet iš kitos pusės, buvo smagu pasivaikščioti po naktinį Kauną”.

Tuo tarpu šokių mokytojas Renatas džiaugėsi pavykusiu renginiu: “Renginys nuostabus. Daug renginių, žmonių. Organizatorių pastangos ištraukti žmones į miestą atsipirko su kaupu. Net šaltis nesustabdė mūsų kauniečių. Gal jau kitą kartą iš tiesų renginys prasitęs iki paryčių..”

Apibendrinant, reikėtų pastebėti, jog naktis Kaune iš šeštadienio į sekmadienį buvo kitokia nei įprasta – miestas šurmuliavo nuo 20 val. vakaro iki 3 val. nakties. Didėjant jaunimo iniciatyvų skaičiui mieste, galima tikėtis daugiau panašių renginių, kurie ateityje turėtų dar labiau išjudinti naktinį Kauno gyvenimą. O “Kauno naktų” organizatoriai kauniečių ir miesto svečių dėmesio lauks jau kitais metais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: