Organizatorių nuotr.

Birželio 9 d., šeštadienį, visus pasiilgusius turiningo laisvalaikio nuostabioje Kulautuvos gamtoje kvies meno kūrėjų galias atskleidžianti ir tautinės kultūros gyvybingumą puoselėjanti Kauno rajono dainų ir šokių šventė „Graži tu mano, brangi Tėvyne“.

Nuo 1953 m. rajone švenčiama šventė tapo gražia tradicija. Tačiau šiųmetis renginys auga – siūlo dar daugiau pramogų išplėstose erdvėse. Nuo 14 val. Kulautuvos parko aikštėje aidės folkloro garsai, Akacijų alėjoje šurmuliuos tautodailės ir kulinarinio paveldo mugė, Vasaros estradoje 17 val. pasirodys šventinio koncerto dalyviai, o jiems dovanojus didelę dozę teigiamų emocijų, nuo 19 val. vakarą tęs subatvakaris „Šokim, trypkim, linksmi būkim“.

Atspindės Maironio kūrybą

„2012-aisiais minime Maironio 150 gimimo metines, todėl Kauno rajono dainų ir šokių šventė atspindi kūrėjo literatūrinį palikimą. Džiugu, kad šiemet rengiama šventė suburia labai gausų būrį dalyvių, o ypač vaikų, jaunimo“, – sakė šventės organizacinio komiteto pirmininkė Raminta Popovienė.

Dainų iš šokių Kauno rajone tradicijas tęsiančioje ir žmonių kūrybinę saviraišką ugdančioje šventėje dalyvaus daugiau kaip 70 Kauno rajono kultūros centrų ir ugdymo įstaigų meno kolektyvų (apie 1 400 dalyvių).  Šventinę nuotaiką svečiams dovanos Kauno rajono vaikų ir suaugusių chorai, pučiamųjų orkestrai, kaimo kapelos, folkloro kolektyvai, tautinių, šiuolaikinių šokių kolektyvai, teatrai, tautodailės, tradicinių amatų ir kulinarinio paveldo puoselėtojai.

„Rengdami šią šventę matome, kad rajonas ėjo teisingu keliu – išsaugojo kolektyvus, kultūros centrus. Dainų ir šokių šventė puoselėja tradicijas, jos potencialas yra didžiulis. Ne kiekvienas rajonas gali pasidžiaugti tokia dalyvių gausa“, – teigė šventės direktorius Ričardas Pudževelis.

Gamins džiaugsmo hormonus

Dainų ir šokių šventėje „Graži tu mano, brangi tėvyne“  visi galės pasijusti šventės dalyviais ir dar kartą suprasti, kokia Lietuva yra nuostabi ir turtinga. Šventėje viskas – daina, šokis, istorijos, paveldo elementai, šventės apipavidalinimas – susilies į vieną visumą, įrodančią, kad turime kuo didžiuotis.

„Ši šventė leidžia sustoti ir susimąstyti, atsigręžti į praeitį ir pažvelgti į ateitį, susimąstyti, kur esi dabar. Tai, ką turime, yra turtas. Gyvas turtas. Ir, deja, kartais nesuprantame, kad jis yra visai šalia mūsų“,  – apie renginio idėją pasakojo šventės režisierius Tomas Erbrėderis.

Režisieriaus nuomone, Lietuvoje trūksta pozityvią emociją, teigiamą energiją skleidžiančių renginių. „Manau kad ir kasmet būtų galima tokią šventę rengti. Labai džiaugiuosi, kad Kauno rajono savivaldybė šiais metais nusprendė atgaivinti šventės idėją ir šiemet po ketverių metų pertraukos vėl dovanoja šią nuostabią dovaną. Reikia paploti ir tarti ačiū“, – teigė šventės režisierius.

Anot T. Erbrėderio,  daug staigmenų ir netradicinių sprendimų siūlysianti šventė yra geras meninis užtaisas: „platus kūrybinės komandos užmojis bus supinamas į gražią kasą. Šventėje mes gaminsime džiaugsmo hormonus“.

Svečius pasitiks rekonstruotos erdvės   

„Kulautuvoje organizuojami renginiai traukia žiūrovus iš visos Lietuvos. Graži gamta, turiningi renginiai kasmet pritraukia vis daugiau ir daugiau svečių. Be to, tai – puikus stimulas miesteliui dar labiau pasitempti, gražinti savo erdves“,  – sakė Kulautuvos seniūnė.

Kurorto statuso siekiančioje Kulautuvoje šiuo metu įgyvendinamas projektas „Kulautuvos miestelio gyvenamosios infrastruktūros ir aplinkos gerinimas“. 2012–2013 m. numatyta sutvarkyti Kulautuvos centrinėje dalyje esančio Narėpos upelio tvenkinių aplinką, miestelio parko aplinką, bei, įrengus paplūdimį,  gerinti bendruomeninę infrastruktūrą bei kraštovaizdžio būklę. Projekto vertė apie 4,086 mln. Lt.

Iš projekto įgyvendinimo laikotarpiu užsibrėžtų tikslų Kauno rajono dainų ir šokių šventei „Graži tu mano, brangi Tėvyne“ baigta rekonstruoti ir modernizuoti Kulautuvos vasaros estrada.

„Visiems dainų ir šokių šventės dalyviams ir svečiams norėčiau palinkėti pačių geriausių emocijų, smagios šventinės nuotaikos. Tikiu, kad tokios šventės leidžia atrasti bendraminčių ir duoti pradžią naujiems turiningiems projektams“, – teigė R. Popovienė.

Kauno rajono dainų ir šokių šventę „Graži tu mano, brangi Tėvyne“ rengia Kauno rajono savivaldybė, projektą iš dalies finansuoja Kultūros rėmimo fondas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: