© promoservice.lt archyvo nuotr.

Savaitgalį Kaune vykusio tarptautinio senturgio „Laiko ratu“ organizatoriai pastebi, kad pastaruoju metu renginyje apsilanko vis daugiau svečių iš užsienio.

„Prekiautojus sendaikčiais jau seniai kviečiame ne tik iš Lietuvos, bet ir aplinkinių šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, taip pat ir iš Vokietijos. Iš šių šalių sulaukdavome ir pirkėjų. Tačiau dabar tarp perkančiųjų pastebime ir svečių iš Skandinavijos, bei kur kas tolimesnių šalių. Dauguma jų turistai, kurių skaičius Kaune pastaruoju metu ypač išaugo, yra ir specialiai atvykstančių į senturgį“, – apie naujas tendencijas pasakojo vienas iš senturgio organizatorių Jonas Plenta.

Savaitgalį prekybos miestelyje „Urmas“ vykusiame renginyje aktyvus buvo ir lietuviai – atėjus šiltajam sezonui daugelis suskubo pagražinti savo užmiesčio sodybas, todėl šį kartą sendaiktininkai pardavė daugiau nei įprasta stambesnių daiktų: indų, senovinių buities reikmenų, o taip pat baldų, paveikslų.

Pastarajame renginyje, kaip ir kaskart, prekiavo per 300 sendaiktininkų, antikvaro kolekcininkų, bukinistų, numizmatų ir filatelistų iš Lietuvos ir aplinkinių šalių.

Didžiąją senturgio asortimento dalį sudaro seni paveikslai, monetos ir popieriniai pinigai, laikrodžiai, įvairiausi senoviniai namų apyvokos daiktai, baldai, prašmatnūs indai, servizai, žvakidės, senovinės kariuomenės ekipuotės detalės.

Renginio lankytojai taip pat galėjo pasigrožėti ir senovine restauruota XIX a. pabaigos – XX a. vidurio technika, kurios paroda tradiciškai rengiama greta senturgio.

© promoservice.lt archyvo nuotr.

Senturgis „Laiko ratu“ yra rengiamas tris kartus per metus. Kitas renginys vyks rugsėjo mėnesį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: