facebook.com nuotr.

Vilniaus “Kibirkšties-VIČI” moterų krepšinio komanda toliau tęsia pasiruošimą 2014-2015 metų sezonui. Lietuvos čempionės, kurios šį sezoną varžysis ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre bei Europos taurės varžybose, jau šeštadienį pradės draugišką keturių komandų turnyrą Druskininkuose.

Šiame Lietuvos kurorte “Kibirkšties-VIČI” merginos išbandys jėgas su trimis klubais iš Rusijos. Vilniečių varžovėmis bus Europos taurės laimėtojos ir ketvirtą vietą šalyje užėmusios Maskvos “Dinamo” krepšininkės, šeštą poziciją Rusijoje užėmusi Ivanovo “Energija” ir septintoje vietoje likusi Vologdos “Čevakata”.

“Didelių uždavinių ir tikslų šiame turnyre nekeliame, – teigia “Kibirkšties-VIČI” komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Esame jauna komanda, todėl reikia šlifuoti visą žaidimą. Reikia daug dirbti, darome daug klaidų. Šiuo metu treniruotėse turime tik 9 krepšininkes, todėl tai apsunkina mūsų darbą. Viską mėginsime per draugiškas rungtynes, tobulinsime gynybą ir puolimą”.

“Kibirkšties-VIČI” komanda pasiruošimo metu jau sužaidė dvejas rungtynes, kai 59:66 nusileido vyrų klubui Vilniaus “Tegra” ir 60:68 pralaimėjo Krasnojarsko “Jenisej” ekipai iš Rusijos.

“Šį sezoną turime daug skirtingų, daug jaunų, daug naujų krepšininkių, – sako buvusi viena geriausių Lietuvos žaidėjų J.Štreimikytė-Virbickienė. – Kai kurioms iš jų reikia pereiti į profesionalių krepšinį. Kasdien žengiame žingsnį į priekį. Treniruotėse spartiname tempą, tačiau kai tai darome, tai padaugėja klaidų”.

“Kibirkšties-VIČI” komandai šiame turnyre Druskininkuose negalės padėti vidurio puolėja Ieva Šimkutė, kuriai buvo atlikta menisko operacija. Sostinės klubo vyriausioji trenerė teigė, kad vis daugiau naudos duoda komandos legionierės, kurios šį sezoną turėtų būti Vilniaus komandos lyderės.

“Ny Hammonds tik atvykusi buvo labai nedrąsi, tačiau dabar ji jau parodė charakterį, turi daug entuziazmo, energijos, – kalba “Kibirkšties-VIČI” vyriausioji trenerė J.Štreimikytė-Virbickienė. – Ji rodo pavyzdį mūsų komandos jaunimui, tai džiugu, nes būna geresnė darbinė nuotaika ir jaunimas greičiau tobulėja. N.Hammonds turi potencialo, sėkmingai tvarkosi su įžaidėjos vaidmeniu, imasi iniciatyvos. Kalbant apie Chastity Reed, tai skiriasi vaizdas, kokios mes tikėjomės ir kokia ji čia yra. Tačiau dirbsime ir prisitaikysime. Laukia daug darbo, tačiau rezultato greitai nebūna. Reikia kantrybės ir viską pasieksime”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: