(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Šeštadienį Klaipėdoje įvyko 43-osios Kuršių marių regatos „Swedbank” taurei laimėti atidarymas. Jo metu uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius pasidžiaugė, kad pirmą kartą regata sutampa su didžiausia miesto švente.

Buriuotojams ir šventės dalyviams Klaipėdos vadovas išreiškė viltį, nuo šiol didžiausia miesto šventė ir didžiausia buriuotojų šventė bendradarbiaus ir regatos startas bus skelbiamas Jūros šventės metu.

Burinių jachtų regatos startas vyko sekmadienį, rugpjūčio 1 dieną, 11 valandą. Varžybose dalyvauja rekordinis įgulų skaičius – 60 jachtų iš Lietuvos ir užsienio valstybių.

Jachtos suskirstytos į 8 grupes ir varžosi dėl 3 pagrindinių prizų, kuriuos įsteigė jau šeštus metus regatą globojantis bankas „Swedbank”.

Šiemet regatoje yra naujovė: greičiausios jachtos titulas pagal perskaičiuotą laiką bus suteiktas dviems jachtoms.

Regatos dalyviai tradiciškai susirungs penkiuose etapuose, bet truputi skirtingose distancijose: didžioji „A” distancija sieks apie 210 jūrmylių, trumpesnė „B” – 170 jūrmylių.

Bendrojoje įskaitoje bus išaiškinami du absoliutūs nugalėtojai pagal perskaičiuotą laiką – „A” ir „B” distancijose. Ir vienas nugalėtojas pagal pagal realiai sugaištą „A” distancijoje.

Jachtų varžybos rengiamos pagal „ORC Club” ir „ORC International” taisykles, kurios leidžia suvienodinti skirtingų jachtų šansus taip akcentuodami buriuotojų meistriškumą, o ne tik laivų technines ypatybes.

Šį savaitgalį pajūryje prasidėsiančias 43-osios Kuršių marių regatos varžybas bus galima stebėti ir internete.

Specialūs jachtose įmontuoti įrenginiai fiksuos ir žiūrovams pateiks jachtų buvimo vietą, plaukimo trajektoriją ir greitį. Realiu laiku atsinaujinanti informacija visos regatos metu, nuo rugpjūčio 1 d., sekmadienio, 11 val. bus prieinama tinklalapyje loctracker.lt ir regatos tinklalapyje new.kmr.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: