© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos ambasadorius Aleksandras Udalcovas pirmadienį kviečiamas į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją paaiškinti situaciją, kai, anot Lietuvos pasieniečių, Rusija ėmė riboti automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Karaliaučiaus sritį.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS sekmadienio popietę sakė, kad Lietuva jokios oficialios informacijos iš Rusijos nėra sulaukusi, tačiau neoficiali informacija apie ribojimus reikalauja paaiškinimų.

“Mes, kaip paprastai, deja, neturime jokios oficialios informacijos. Dėl tos informacijos, kurią turime iš privačių šaltinių ir pavienių atvejų, matome, kad yra stabdomi Lietuvos registracijos numerius turintys automobiliai. Padėtis yra tokia, kokia yra, ir mes pirmadienį iškviesime Rusijos ambasadorių ir pasiaiškinsime šitą situaciją”, – sakė ministras.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT)sekmadienį pranešė, kad iš Karaliaučiaus srities grįžtantys vairuotojai Lietuvos pasieniečiams pasakoja apie valandų valandas trunkančias patikrinimo procedūras.

Pasak pasieniečių, Rusijos pareigūnai automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą smarkiai pristabdė penktadienio vakarą.

Anot VSAT, Rusijos atstovai tokį savo darbą teisina problemomis dėl naujos stringančios muitininkų informacinės sistemos.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija “Linava” sekmadienį teigė, kad vežėjai su dideliais sunkumais nesusiduria.

“Sisteminio ir didelio stabdymo ar grąžinimo mes nežinome”, – sekmadienį BNSsakė “Linavos” prezidentas Algimantas Kondrusevičius.

Apie nesklandumus pasienyje pranešta praėjus dienai po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusiją pavadino “teroristine valstybe”. Į tai Rusijos Užsienio reikalų ministerija atsikirto raginimu Lietuvos vadovei maldyti “komjaunuolišką įkarštį”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: