(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę Madride vienoje svarbiausių turizmo parodų „Fitur“ Valstybinis turizmo departamentas pristatė Lietuvą Ispanijos turizmo verslo atstovams bei ispanams, trokštantiems aplankyti svečias šalis.

„Sulaukėme didžiulio susidomėjimo mūsų šalimi ir išskirtinio dizaino stendu. Tikrai buvo galima justi, kad ispanai ieško naujų destinacijų, nes kaimyninės šalys jiems jau pabodusios. O ne tokia tolima, bet dar neatrasta Lietuva jiems yra itin patraukli,“ – teigė Valstybinio turizmo departamento direktorė dr.Raimonda Balnienė.

Valstybinis turizmo departamentas ir Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Ispanijoje įvertino net šešių vietos turo operatorių nuopelnus mūsų šalies turizmui. Į apdovanojimus susirinko 120 Ispanijos turo operatorių ir žiniasklaidos atstovų. Kompanijos „Panavision tours“, „Catai Tours“, „Politours“, „Over“, „Baraka“ ir „Transrutas“ bendradarbiauja su Lietuva jau daug metų ir atvežė į mūsų šalį daugiausiai ispanų. Glaudus bendradarbiavimas jau duoda apčiuopiamus rezultatus.

„Į Lietuvą vykstančių ispanų daugėja. Ir žinia apie mūsų šalį jau pasklidusi plačiai. Nebereikia ispanams aiškinti, kur yra Lietuva. Jie puikiai tai žino ir domisi, ką galima pas mus pamatyti,“ – kalbėjo Lietuvos TIC Ispanijoje vadovas Raimundas Michnevičius.

Lietuvos stendas sulaukė ne tik keliones planuojančių ispanų ar turizmo verslo atstovų dėmesio, bet ir ypatingo vietos žiniasklaidos susidomėjimo. Madrido televizija ir radijo stotys gyrė naująjį stendą, domėjosi pristatomais Lietuvos turizmo produktais, ypač aktyviojo turizmo galimybėmis pas mus, ką verta pamatyti mūsų šalyje bei didžiaisiais metų renginiais, kurių ryškiausi šiais metais – Europos krepšinio čempionatas, Hanza dienos Kaune bei „The Culture 2011 Tall Ships Regatta“ Klaipėdoje.

Valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: