© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2013-ųjų laikotarpiu, padidėjo 3 proc. ir to meto kainomis siekė 31,316 mlrd. litų. BVPaugimas, nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos, siekė 3,1 procento.

Daugiausiai įtakos BVP augimui turėjo atsigaunanti statyba, apdirbamoji gamyba, transportas ir saugojimas, taip pat didmeninė ir mažmeninė prekyba, pranešė Statistikos departamentas.

Lietuvos BVP šių metų pirmąjį pusmetį, palygintu su pirmuoju praėjusių metų ketvirčiu, padidėjo 3 proc. ir to meto kainomis siekė 59,056 mlrd. litų. BVP augimas nepašalinus darbo dienų skaičiaus įtakos padidėjo 3,2 procento.

Vien antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuojuketvirčiu, šalies ūkis ūgtelėjo 0,7 proc. (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos – 8,1 proc.).

Statistikos departamentas taip pat patikslino šių metųpirmojo ketvirčio BVP – jis siekė 27,74 mlrd. litų ir, palyginti su atitinkamu 2013 metų ketvirčiu, padidėjo 3,1 proc. Anksčiau skelbtas pirmojo ketvirčio BVPbuvo 27,694 mln. litų, o jo augimas – 3 procentai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: