© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinėje buvo surengtos Lietuvos rinktinės palydos į II jaunimo vasaros olimpines žaidynes Nandzinge (Kinija).

Prieš jaunųjų sportininkų palydas kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prezidentas Arvydas Juozaitis įteikė LTOK apdovanojimą – Lietuvos kilnaus sportinio elgesio 2013 metų laureato pagrindinį prizą.

“Nėra tokių apdovanojimų, kurie verti šio žmogaus”,- sakė LTOK prezidentė.

“Jūs buvote pats olimpietiškiausias ir sportiškiausias prezidentas”, – sveikino laureatą A.Juozaitis.

Gėlių puokštes V.Adamkui įteikė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir jaunoji olimpietė penkiakovininkė Aurelija Tamašauskaitė.

“Teko išgyventi ne vieną džiugų sportinį laimėjimą. Šitas apdovanojimas simbolinis ne tik sportiniam judėjimui. Nuo pat olimpinių žaidynių pradžios buvo skatinama ir kilni sportinė kova. Mūsų sportininkai visada buvo garbingi. To linkiu ir ateityje. Norėčiau, kad kilnus elgesys gyvuotų ne tik sporte, bet ir kasdieniniame gyvenime. Linkiu sėkmės jauniesiems sportininkams”, – kalbėjo V.Adamkus.

“Šiandien pagerbėme prieš 23 metus poste žuvusius Lietuvos pasieniečius. Jie žuvo, kad jūs galėtumėte sportuoti ir dalyvauti žaidynėse. Svarbu garbingai atstovauti tėvynei Lietuvai”,- tvirtino Seimo pirmininkė L.Graužinienė, Lietuvos rinktinės vėliavnešiui bėgikui Benediktui Mickui įteikusi Lietuvos vėliavą.

Jaunuosius Lietuvos sportininkus sveikino bei sėkmės žaidynėse linkėjo Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis bei Kinijos Liaudies Respublikos ambasadorius Lietuvoje Zengwenas Liu.

LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė įteikė jauniesiems sportininkams akreditacines korteles.

Palydų iškilmėse dalyvavo KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičius, LTOK viceprezidentai Romualdas Bakutis ir Bronislavas Vasiliauskas, vykdomojo komiteto nariai ir sporto federacijų vadovai.

II jaunimo vasaros olimpinės žaidynės Nandzinge vyks rugpjūčio 16-28 dienomis. Jų programoje – 28 sporto šakos, 222 rungtys, o dėl medalių kovos 3808 sportininkai, kurie atstovaus 204 šalims ir nacionaliniams olimpiniams komitetams.

Lietuvai devynių sporto šakų varžybose atstovaus 21 sportininkas: po du irkluotojus ir penkiakovininkus (po vieną merginą ir vaikiną), tenisininkė, kanojininkas, dvi dviratininkės, keturi krepšininkai, keturi plaukikai (dvi merginos ir du vaikinai), trys lengvaatlečiai bei du paplūdimio tinklininkai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: