(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.
Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas palinkėjo sėkmės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei Turkijoje bei pasidžiaugė statoma nauja arena Kaune, kurioje jau kitais metais Lietuvos rinktinė gins šalies garbę.

Lietuvos krepšinio federacija Kaune surengė gražias Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės išleistuves į Turkiją, kur rugpjūčio 28 dieną prasidės pasaulio vyrų krepšinio čempionatas. Šventė prasidėjo Kauno sporto halėje krepšinio rungtynėmis su Kauno „Žalgiriu“, o baigėsi atsisveikinimo vakaru prie halės įkurtoje VIP zonoje.

Paskutinėms rungtynėms varžovas buvo tinkamas

Kai dėl negautų lėktuvo bilietų į Lietuvą negalėjo atvykti Irano krepšinio rinktinė, teko skubiai keisti planus ir rasti kitą varžovą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei, o juo tapo Kauno „Žalgiris“. Rodos, jog be savo lyderių žaidusi Kauno ekipa puikiai tiko šalies rinktinei kaip paskutinis varžovas draugiškų rungtynių cikle.

Kauno „Žalgiris“ pirmavo tik rungtynių pradžioje (5:0), tačiau po truputį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo didinti savo pranašumą ir jau po dviejų kėlinių pirmavo solidžia 21 taško persvara. Trečio kėlinio pirmojoje pusėje tęsėsi žalgiriečių triuškinimas, todėl rungtynių pabaiga buvo tik formalumas. Nuaidėjus finalinei sirenai, švieslentė rodė daugiau nei akivaizdžią Lietuvos rinktinės pergalę – 67:94. Rezultatyviausi nugalėtojų gretose buvo Jonas Mačiulis ir žalgirietis Paulius Jankūnas pelnę po 15 taškų, Kauno ekipoje 14 taškų surinko Mirza Begičius.

Kauno sporto halėje susirinkę žiūrovai palaikė abi komandas

Antradienio vakarą išlydėti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę susirinkę kauniečiai bei miesto svečiai užpildė garsiausią Lietuvos areną – rungtynes stebėjo beveik 5 tūkst. žiūrovų. Nors halėje buvo daug Kauno „Žalgirio“ gerbėjų, tačiau draugiška atmosfera (nepaisant smulkaus incidento tribūnose) tiek aikštėje, tiek už jos ribų išliko iki pat rungtynių pabaigos.

Tik pasibaigus rungtynėms, vaikai ir suaugę aikštelės prieigose spaudė ranką Lietuvos garbę Turkijoje ginsiantiems krepšininkams, dalijo jiems šypsenas ir linkėjo sėkmės. Iš karto po to žiūrovai patraukė namo, o krepšininkai buvo laukiami šalia halės įkurtoje VIP zonoje.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau gavo medalius

Po rungtynių Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės laukė rėmėjų dovanos bei palinkėjimai, kuriuos pradėjo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. Kauno vadovas palinkėjo rinktinei sėkmės ir pakvietė į būsimą naują areną Kaune, kurioje turėtų vykti 2011 metų Europos krepšinio čempionato finalinės kovos.

Vienos iš rinktinės rėmėjų įmonės vadovas vylėsi, jog rinktinei pavyks iškovoti medalius, tačiau pastebėjo, jog tai dar bus galima padaryti ir kitais metais Lietuvoje. Taip pat krepšininkams buvo įteiktos sėkmės monetos – medaliai bei palinkėta iškovoti bet kokios spalvos apdovanojimus.

Išpildyti sirgalių norus bei pateisinti rėmėjų lūkesčius Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė stengsis jau nuo pirmųjų pasaulio krepšinio čempionato varžybų su Naująja Zelandija, kurias jau šį šeštadienį lietuviai galės stebėti tiesiogiai per TV3.

Visą pasaulio krepšinio čempionato tvarkaraštį su nurodytais televizijų, kurios transliuos rungtynes, kanalais galite rasti specialiame Kauno Žinių straipsnyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: