(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Praėjusių 2010-ųjų ir prasidėjusių 2011-ųjų metų proga meras Andrius Kupčinskas antradienį tradiciškai susitiko su miesto žurnalistais pasikalbėti apie per praėjusius metus, o ir per visą kadenciją atliktus darbus.

„Mero pareigos man buvo didelis įpareigojimas, o kartu ir iššūkis. Įgijau daug patirties, turėjau daug rūpesčių, bet nebuvo nė vienos dienos, kad nenorėčiau eiti į darbą. Visa tai man buvo geras išbandymas.

Džiaugiuosi, kad Kaune įvyko gerų pasikeitimų, miestas gražėja, darosi patogiau jame gyventi. Visa tai pastebi ir gyventojai. Malonu, kad tai pastebite, įvertinate ir jūs. Jau netrukus atidarysime Žalgirio areną, rekonstruojami „Girstučio” rūmai, remontuojami tiltai, teatrai, neatpažįstamai pasikeitė Filharmonija, rekonstruojamos mokyklos, darželiai”, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Meras sakė, kad dėl sporto halės panaudojimo tariamasi su aukštosiomis mokyklomis. Ypač tuo suinteresuota Lietuvos kūno kultūros akademija. „Sporto halė tvirta, buvo atlikti tyrimai, muziejumi ji netaps, čia vyks renginiai, į kuriuos ateina mažiau žiūrovų, be to, ši aplinka labai tinka kai kuriems renginiams, pavyzdžiui, šventei „Grok, Jurgeli”, rudens gėrybių mugei ir kt.”, – mano A. Kupčinskas.

Atsakydamas į klausimą apie pokyčius medicinos įstaigose, meras akcentavo, kad sujungti dvi ligonines įpareigojo valstybės teisės aktai, kitos išeities tiesiog nebuvo.

„Tai ne mes sugalvojome. Nejaučiu dėl to nei didelio džiaugsmo, nei galėčiau tai vadinti pasiekimu. Malonu tai, kad miesto poliklinikos, ligoninės gražėja, perkama naujos įrangos, aptarnaujant ligonius pasitelkiamos informacinės technologijos ir kt.”, – sakė meras.

Danutė Marcinkevičienė, Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: