(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį Vytauto Didžiojo universitete vyko Lietuvos studentų sąjungos (LSS) inicijuota diskusija tarp Kauno miesto aukštųjų mokyklų studentų savivaldų vadovų bei miesto mero Andriaus Kupčinsko.

Kovo mėnesį LSS atliko tyrimą, siekdama išsiaiškinti, kaip didžiųjų miestų aukštųjų mokyklų savivaldos bendradarbiauja su Savivaldybėmis. Siekdama pagelbėti būsimiems miestų vadovams labiau įsigilinti į studentų lūkesčius bei užmegzti glaudesnį dialogą tarp miesto akademinės bendruomenės ir savivaldos institucijų, Lietuvos studentų sąjunga per šį mėnesį ketina surengti susitikimų ciklą su kandidatais į Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos merus.

Susitikimai Vilniuje su kandidatais jau įvyko, o kitą savaitę su būsimu mero studentai diskutuos Klaipėdoje.

Diskusijos metu buvo ieškoma studentijai aktualių problemų sprendimo būdų ir konstruktyvaus veiksmų plano, kaip jas spręsti ir plėtoti akademinio jaunimo galimybes mieste artimiausius ketverius metus.

„Šiandien čia susirinkom aptarti, kas yra padaryta per pastaruosius metus, kas liko nenuveikta, kodėl, kokios problemos tam darė įtakos ir kaip tas problemas išspręsti. Atlikto tyrimo rezultatai atskleidė, kad daugiau nei 60 proc. respondentų mano, jog savivaldos institucijos ir jų atstovai niekuo neprisidėjo prie akademinio jaunimo situacijos gerinimo. Kaip didžiausias problemas jie išskyrė: viešasis transportas, apgyvendinimas, maitinimas bei kultūrinis gyvenimas mieste“, – susitikimo pradžioje kalbėjo LSS prezidentas Dainius Dikšaitis.

Studentų paklausus, kokį galimą kandidatą į miesto mero poziciją šie vertintų geriausiai, paaiškėjo, jog Vilniuje studentų palankiausiai būtų vertinamos A. Zuoko ar R. Aleknos kandidatūros, Kauno mieste – A. Kupčinsko, o Klaipėdos studentai patraukliausiais kandidatais į miesto merus įvardijo V. Grubliauską ir R. Taraškevičių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: