(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jungtinių Tautų organizacijos Vyriausiasis pabėgėlių reikalų komisaras Antonio Guterres ir Ženevos miesto meras Remy Pagani Kauno miesto merą Andrių Kupčinską pakvietė dalyvauti tarptautiniame renginyje, skirtame pabėgėlių klausimams aptarti

Renginyje, kuris vyks gruodžio 8-10 dienomis, taip pat dalyvaus merai iš kitų valstybių. Gruodžio 8 d. vyks Merų apskritojo stalo diskusija „Humanitariniai sunkumai urbanizacijos kontekste“, o gruodžio 9-10 d. vyks Vyriausiojo pabėgėlių komisaro dialogas „Pabėgėlių sunkumai miestų aplinkoje“.

Merų apskritojo stalo diskusijos metu bus kalbama apie vietos valdžios sprendimus ryšium su didėjančiu pabėgėlių ar migrantų skaičiumi miestuose. Taip pat bus aptartos naujos bendradarbiavimo galimybės tarp savivaldybių valdžios ir humanitarinių veikėjų. Kauno miesto meras pristatys pabėgėlių situaciją ne tik Kauno mieste, bet ir visoje Lietuvoje.

Kauno atstovas pakviestas į renginį, nes mieste sėkmingai veikia Raudonojo Kryžiaus organizacija, moterų dienos, pabėgėlių dienos centrai. Ruklos pabėgėlių priėmimo centras priskiriamas Kauno apskričiai.

Dialogo tikslas – atkreipti dėmesį į sunkumus, su kuriais susiduria pabėgėliai, perkelti šalies viduje asmenys ir į jų problemų sprendimų būdus. Politikams bus suteikta galimybė pasidalinti gerąja praktika ieškant sprendimų ar atsakymų.

Renginiai vyks „Palais des Nations“ rūmuose Ženevoje, Šveicarijoje. Kauno mero apgyvendinimo ir kelionės išlaidas JTVPK (Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro biuro Lietuvoje) siūlymu padengia JT organizacija.

Daugiau informacijos anglų – lietuvių kalbomis galime rasti JT organizacijos pabėgėlių biuro interneto svetainėje adresu: http://www.unhcr.org/pages/4a12a4a26.html arba http://www.unhcr.lt/lt/index_lt.html.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: