Nesusijęs (o gal susijęs?) intarpas:
*

1912 m. balandžio 10 d. „Titanikas“ išplaukė iš Sautamptono (Southampton), pakeliui sustodamas Šerbure ir Kvinstaune (Airija). Iš Kvinstauno, Niujorko link laivas pajudėjo balandžio 11 d. Jame buvo 891 komandos narys ir 1316 keleivių.
Sekmadienį, 1912 m. balandžio 14 d., 23:40 vakaro, „Titanikas“, atsitrenkė į ledkalnį Šiaurės Atlante.  Prasidėjus balandžio 15-ajai kapitonas E.J. Smitas paskelbė Titaniko evakuaciją. Paskutinė valtis nuleista 02:05 (sudedama valtis D). Skęsdamas „Titanikas“ perlūžo į dvi dalis ir maždaug 02:20 dingo po vandeniu. Kapitonas E. J. Smitas nuskendo su savo laivu. Katastrofos metu žuvo apie 1500 žmonių.

***
Vargšė moteris, jei ji net virtuvėje, miegamajame, savo kieme elgiasi sukaustytai vien dėl to, kad jos aukštos pareigos, solidi padėtis visuomenėje… Dažnokai pagalvoju, kokie tų solidžių moterų meilės žaidimai, – ir nusipurtau…
*
Kita vertus, mokytoja ir parduotuvėje mokytoja. Nugirdau dviejų mokytojų (panašu, kad anglisčių) pokalbį „Maximoje“ prie kasos.

Jos jaudinosi, kad atvažiuoja tikrintojai iš ministerijos. Iš Ministerijos! Ir tos mokytojos kažkaip sumažėjo, sumažėjo… Po to viena kitai patarė pamokoms parengti pateiktis („skaidres“).
„O, kiek tai darbo!“ – pasakė viena.
„Bet už tai parengsi ir turėsi dešimčiai metų“, – paragino kita.
Ir aš pagalvojau – geriau, kad tokių pokalbių negirdėtų jų moksleiviai. Gerai, kad jos nedirba mūsų gimnazijoje. Bet gal dirba kitos, labai panašios? Nežinau… Manau, kad tai plati tema pokalbiui.

Burgis.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: