(c) Dainiaus Ščiukos archyvo nuotr.

Prisipažinsiu. Šiandien pirmą kartą gyvenime ieškau visų Jurgos Šeduikytės dainų ir klausau visas iš eilės. Anksčiau taip niekada nedarydavau. Anksčiau niekada nebuvau MTV Europos muzikos apdovanojimuose geriausios Baltijos šalių atlikėjos statulėle apdovanotos Jurgos Šeduikytės koncerte, todėl ir nesiklausiau jos muzikos. Bet vakar kūrėjos ir atlikėjos Jurgos bei gitaros meistro Romo Rainio duetas užbūrė mane ir visus šiltą vakarą Kauno senamiestyje susirinkusius žmones.

Tą ramų vakarą laikinojoje sostinėje, kai saulė švietė ypač ryškiai ir retkarčiais per jos spindulius kartu atkeliaudavo švelnus vėjelis, vyko festivalio „Palėpės muzika. Balta“ antrasis koncertas, kuriame svečiavosi Jurga Šeduikytė kartu su gitara jai akompanavusiu Romu Rainiu. Nuostabių garsų kupinas reginys prasidėjo vienos iš organizatorių kalba, kuria ji pakvietė visus prisiminti A.M. Brazauską. Po trumpų, šiltų žodžių pirmajam atkurtos Lietuvos prezidentui buvo skirta tylos minutė. Po jos prasidėjo, tai, kas daugiau nei valandai atėmė laiko nuovoką.

Gaivus vasaros pavėsis, virš galvos linguojančios pušies šakos bei jaukus kiemelis sukūrė magišką atmosferą tą vakarą skambėjusiai muzikai. Jurga Šeduikytė prisipažino, kad magija ją lanko daugelyje koncertų. Dainos pradžioje ji patenka į kitą pasaulį ir, tik jai pasibaigus, vėl grįžta į žemę. Nesunku atspėti, jog taip jaučiasi ne tik pati atlikėja, bet ir klausytojai. Pilnas Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejaus kiemelis su susidomėjimu, svajingai klausėsi to, ką būtų galima pavadinti muzika tarp žalios žemės ir žydro dangaus.

Koncerte skambėjo daugelis populiariausių Jurgos Šeduikytės hitų, taip pat Romo Rainio kūryba. Gitaristas R. Rainys jau keletą metų koncertuoja kartu su J. Šeduikyte ir suteikia jos dainoms kitokio skambesio. Šį kartą gitaros meistro Jurgos atliktas akustinis koncertas paliko neišdildomą įspūdį. Tokios muzikos negali būti per daug, nes tai tarsi desertas, kuriuo reikia mėgautis retkarčiais. Jei piktnaudžiausime, tai taps kasdieniška. Todėl skanaukite, bet su saiku.

Jau liepos 14 d. 19 val. visi kviečiami į tą pačią nuostabią aplinką – Povilo Stulgos tautinės muzikos instrumentų muziejaus kiemą į susitikimą su Aiste Smilgevičiūte ir Roku Radzevičiumi – „Skylės” branduoliu, kurie po atviru dangumi koncertuos paskutiniame festivalio „Palėpės muzika. Balta“ pasirodyme.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: